Piše 17.06.2017

Lanmodo je prvi automatski wireless šator, za vas i za auto!

Lanmodo nudi jedno od onih pametnih rješenja za koješta. Pobrojat ćemo njegove funkcije i mogućnosti u recima koji slijede.

Što je auto bez kišobrana?

Internet je krasno mjesto prepuno originalnih ideja, pogotovo nekih inovativnih automobilskih ideja, a Lanmodo je ime koje je također u toj ladici. Nemate baš garažu pri ruci (ili uopće)? Ništa zato, ovaj šator koji vidite na slici može biti svojevrsna zaštita za vaš automobil. Također, tijekom vrućeg ljetnog dana parkirani automobili mogu se činiti poput susretanja sa središtem sunca. Kada ostavljamo automobil na parkingu molimo se za neku sjenu, koja s protekom vremena neće „pobjeći“ na neko drugo mjesto. Umjesto da se borimo da parkiramo kraj te jedne krošnje stabla i dovedemo automobil u hlad, možda bi taj hlad trebao sam doći u auto, a ne obrnuto. Tako bar misle ljudi koji su izmislili ovaj automobilski „šator“. Ili kišobran, kako oni znaju reći (car umbrella).

lagano baratanje

Startup projekt Lanmodo svojim izumom ispunjava razne kriterije i potrebe. U stanju su isporučiti prvu „garažu“ koja se može pospremiti efektno u prtljažnik vašeg automobila kada vam više ne treba. Specijalna je to vrsta šatora, koji je osmišljen kako bi zaštitio vaš automobil od različitih vremenskih (ne)zgoda. Podvig i instalacija cijele stvari traje iznimno kratko, a fiksira se putem vakuumske trake na sam krov automobila. Dobivenim šatorom se onda može manipulirati preko daljinskog upravljača, a ovisno o vremenskim prilikama. Za bolju stabilnost svega i eventualnu obranu od vjetra služe četiri trake koje se mogu brzo pričvrstiti na ručke i zrcala na vratima automobila.

kad je sve ogoljeno i pojednostavljeno onda to izgleda ovako
još neka moguća namjena

Sama konstrukcija je sačinjena od čvrstog fiberglasa, i kao takva može i mora izdržati različite vremenske uvjete koji pogode vaš automobil. Šator, primjerice, može preživjeti vjetrove do 30 milja na sat. Sve površine imaju specijalni premaz koji sprječava grebanje laka automobila. Lijepo od njih da su i na to mislili. Ovaj šator treba zaštititi automobil redom od prašine, sunca, vrućine, tuče, kiše, snijega i ptica. Sve nabrojeno više ne treba predstavljati problem. Ne štiti valjda jedino od grebanja ključem, ali to ionako nije vremenska nepogoda. Uz to, u trenucima kad je temperatura uistinu visoka, posebni materijali utječu na smanjenje topline i sunčevih zraka koji dopiru do automobila.

pa ovo je pravi multipraktik

Za ljubitelje otvorenoga, Lanmodo također glumi suncobran, šator za kampiranje i još mnogo toga, čak i vanjsko kino s vlastitim izvorom energije. Akumulator integriran u sustav služi da bi se manipuliralo šatorom, ali može se rabiti i kao izvor energije, za punjenje telefona ili kao osvjetljenje. Jednom prilagođen, daljinski upravljač upravlja šatorom u vidu otvaranja ili zatvaranja u otprilike osam sekundi.

ima svega, skoro
još neke moći

Tvorci su na sve mislili, pa i na to da bi kupci možda poželjeli neke personalizirane značajke. Ako poželite da vam se šator rasprostire i pritom vas podsjeća na američku zastavu ili američkog predsjednika, to ćete i dobiti. Sigurno će vam za to dodatno zaračunati, a lijepo je znati da možete taj pokrov ukrasiti raznim motivima i bojama. I fotkom Putina ili pak Chucka Norrisa  da štiti od krađe, recimo. To sigurno niste viđali dosad kad bi netko na automobil navukao dosadašnju kakvu navlaku i ceradu kao zaštitu.

Također ne morate očajavati i brinuti se hoće li vaš oblik automobila biti kandidat za kupnju ovako nečega. Iz Lanmoda uvjeravaju da njihov proizvod savršeno pristaje za sijaset različitih karoserijskih oblika. Proučivši sve značajke i mogućnosti ovo se sve čini kao nešto što predstavlja dobar potencijal za mnogo toga, ne možemo to poreći. Sada, uz ovakvu dodatnu zaštitu, čini se da je automobil kao takav spreman bilo za koje vrijeme i aktivnost.
Biste li isprobali ovako nešto? Možda vam video pomogne, jer je puno detaljniji od pukih sličica i teksta: