Najčitaniji auto portal u hrvatskoj - 300.000 čitatelja mjesečno

POWERED BY 1KLIK.HR

Ford se bacio i na kolijevke – Max Motor Dreams uspavljuje bebu kao automobil

Što bi stari Henry Ford rekao da vidi danas pametnu kolijevku za bebe s efektom vožnje u automobilu, koju krasi, osim potencijalnog spasenja za neispavane roditelje i Fordov naziv?

kolijevka koja misli da je automobil?

Ford mora da suosjeća s početničkim umorom i podočnjacima neispavanih roditelja. Nije tajna da svi novi roditelji imaju uzbudljiv i dinamičan noćni život. Samim time uglavnom svi priželjkuju vječno iste i predvidljive stvari: san i spavanje. Znajući kakav izazov isprekidano spavanje novorođenčadi predstavlja roditeljima i koliko je prva godina djetetovog života svima slična, Ford pronalazi nova rješenja na tom tragu. Ne, ta rješenja ne uključuju lansiranje novog uzbudljivog automobila zbog kojeg bi jedan pogled na privlačno vozilo već razbudio čovjeka, a o vožnji u njemu da i ne govorimo. Ne danas, ne automobili. Vratimo se na temu. U situacijama uspavljivanja novorođenčeta često pomažu različite vibracije, lagano ljuljanje, nošenje u naručju te slične smirujuće kretnje. Netko je u tim metodama prepoznao blagotvorne učinke vožnja u automobilu.

buduća pametna kolijevka

Američki automobilski gigant se nakon prepoznavanja problema i spoznaje mogućeg rješenja prihvatio izazova koji će mnogobrojnim roditeljima potencijalno nuditi spas kad im isti najviše bude trebao. Stvoren je Max Motor Dreams, punim nazivom, savršena i pametna kolijevka koja ima moć omogućiti simuliranje smirujućih efekata vožnje automobilom. Sve to u toplini svoga doma, a ne nikako u pravom automobilu u kojeg bi roditelj pun očaja i deficitaran snom pomislio ući s djetetom i sjedalicom. Umorna vožnja nikad nije pametna ideja, a pogotovo onda kad uključuje vaše potomstvo.

ne bi li bilo bolje da je onda oblika auta? ok, pretjerujemo.

Tu je, dakle, sigurna kućna opcija efikasnog uspavljivanja. Pametna kolijevka svojim laganim ljuljanjem, tihim zujanjem te nježno doziranom rasvjetom simulira tako bebinu vožnju automobilom. Naravno, ništa nije prepušteno slučaju, ipak živimo u modernim high tech vremenima pa se efektima kolijevke upravlja pomoću pametnog telefona. Ford je tu kolijevku sa supermoćima osmislio u suradnji s dizajnerom imena Alejandro López Bravo koji dolazi iz kreativnog studija Espada y Santa Cruz u Španjolskoj.
“Nakon mnogo godina razgovora s novim roditeljima, znamo kako su često očajni u potrebi za dobrim noćnim snom”, rekao je gospodin López Bravo i dodao kako Max Motor Dreams ima potencijala pomoći svakodnevnom životu puno ljudi.

prikupljanje “materijala”

Malo na tehnikalije. Potrebna aplikacija na pametnom telefonu može snimati zvukove, udaljenost i kretanje određene bebine „rute“ za spavanje. Prikupljene informacije se šalju kolijevci, a ona zatim oponaša put. Zvučnik je postavljen u dno krevetića i od tamo pruža prigušeni zvuk motora automobila i buku koja dopire tiho s ceste. Narančasta LED svjetla na vrhu služe onom spomenutom simuliranju svjetla prolazećih uličnih svjetiljki i općenito svjetla grada.

sveje pod kontrolom aplikacije i mobitela

 

priželjkujete li vi kolijevku koja “vozi”?
biste li vi kupili da nije samo prototip?

Za sve one koji su pomislili da su im se svemir nasmiješio prigodnim rješenjem, jer baš njihova beba uživa u vožnji automobilom i to iskazuje spavanjem – pričekajte još malo. Riječ je, naime, još uvijek o prototipu. Vjerujemo da će ideja ipak upaliti. Uzevši u obzir svu tehnologiju koja je uključena (a i činjenicu da na kolijevci piše Ford) vjerojatno svi predosjećamo da u pitanju neće biti ništa bezobrazno jeftino. Vidjet ćemo… Do tada možemo pogledati demonstraciju svega na videu ispod: