Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo ipak “proizveden”, no…

…no samo za Bruce Waynea…

Tako da ako baš vi niste Batman tj. Bruce Wayne (a jedan od vas je, jer vjerujemo da nas i on redovno čita, ili barem Google-a svoje ime), onda za vas ništa od ovog prekrasnog Mercedes-Benzovog koncepta Vision Gran Turismo, ali ako se želite furati na ovog superjunaka, uvijek vam ostaje Jeep Renegade kao opcija – ako vas to može utješiti!?

Sjećate li se uvodne scene prošlogodišnjeg filma Batman vs. Superman: Dawn of Justice (Batman protiv Supermana: Zora pravde), u kojem se on pojavio vozeći Jeep Renegade – e pa izgleda da je ultrabogataš odlučio zamijeniti svog dobavljača automobila, te sada umjesto FCA grupacije njegov vozni park opskrbljuje Mercedes-Benz (što je moramo priznati ipak više u njegovom stilu). Za Batmana smo nekako navikli da vozi unikatne egzotične motore i super-automobile poput  Aston Martin DB Mark III i Lamborghini Murcielaga, a subkompaktni crossover baš i ne vidimo u tom društvu. Nemojte nas krivo shvatiti, nemamo ništa protiv Renegade-a, ali nije da je taj model vrišti asocijacijama za playboya i milijardera, koji je još k tome super junak.

Iz kojeg razloga se Bruce odlučio ponovno vratiti na super-brzu egzotiku ne znamo, ali nama je iznimno drago, pogotovo što je ovo navodno prva funkcionalna verzija Mercedes-AMG Vision Gran Turismo koncepta koji je prvi puta “predstavljen” 2013. godine u video igri GT6. Stoga jedva čekamo 17. studeni kada “Justice League” (Liga pravde) stiže i u naše kino dvorane.