Najčitaniji auto portal u hrvatskoj - 300.000 čitatelja mjesečno

POWERED BY 1KLIK.HR

VIDEO: Vilner je godinu započeo doista ekstravagantno

U Vilner dolazi mušterija i dovozi im svoju Acuru i kolekciju uginulih leptira. Ne znamo kako biste vi na to reagirali, ali Vilnerovci su se odlično snašli.

lešine leptira nikad nisu bile ljepše

Tko nije pratio na satu možda nije upućen u ime Vilner, ali to niste vi, jer vi već znate sve o bugarskim tunerima koje bi svaki interijer automobila poželio. Podsjetit ćemo vas samo na ovo i ovo, a kako su već i „osvojili“ Kinu onda i ne čudi da je ova priča ustvari kineska.

Tuning kompanija Vilner je od strane neuobičajene mušterije u Kini zamoljena da na neuobičajen način redizajnira Acura MDX Morph automobil. Interijer automobila bi trebao posjedovati dvije omiljene stvari ovog ženskog klijenta, a to bi bila neon plava boja i leptiri. Da, dobro ste pročitali. Leptiri, oni kukci lijepih velikih krila.

Idealni željeni automobil za tu kinesku damu, kako objavljuje Vilner, je takav zbog toga što ona voli i uzgaja leptire. Ispričala je u Vilneru sve o četiri životna ciklusa leptira i poželjela sama nadodati posljednju, petu fazu, koja bi ih učinila besmrtnima u njezinom voljenom automobilu. Acuri MDX Morph, podsjećamo. To nije baš automobil koji bi nas na prvi pogled asocirao na lepršavost, gracioznost i leptire, a niti na drugi ili treći pogled, ali to smo samo mi. Klijentici je to sve očito mnogo značilo pa je odlučila inkorporirati besmrtnu ljepotu svojih uginulih leptira u automobil. I točka.

Projekt je junački predvodio Cao Yi, osnivač te glavni dizajner Vilner China kompanije. Inače je poznat kao glasoviti kipar pa su ovakve ekstravagancije njemu vjerojatno jako dobar izazov. On se sa svojim timom zato bacio na ispunjenje svih zahtjeva ovog, blago rečeno, zanimljivog klijenta.

Za sam početak su „ugradili“ krila leptira koje je klijentica donijela sa sobom, i to u nadzornu ploču i brave na vratima. Zatim su nanijeli zaštitni lak preko toga kako bi se sva ta nježnost i delikatnost zaštitila od ogrebotina te ostalih eventualnih oštećenja.

Motiv krila leptira je vodeći motiv koji je (bez inkorporiranja ovaj put) oslikan i koji se može vidjeti i na vrhu središnjeg naslona za ruke te panelima vrata i sjedištima. Pored toga svega, interijer klijentičinog automobila je dobio i druga poboljšanja. Pritom mislimo na alkantara obloge. Također je tu i nezaobilazno „zvjezdano nebo“. Poznato vam je ako imate Rolls Royce Phantom… ili ako bar imate njegovu izguglanu sliku. Vilner je za ovu neobičnu damu dizajnirao famozno zvjezdano nebo s čak 1300 optičkih vlakana. Sve je to našlo mjesta u krovu automobila ogrnutog alkantara kožom. Zlobnici bi rekli da gustoća „zvijezda na nebu“ nije baš ista kao kod Rolls Royce uzora, ali nisu ni ova optička vlakna baš za baciti. Ako vam je takvo što po ukusu, jasno.

Vilner su možda specijalisti za interijer, ali ni eksterijeru nisu ostali dužni. Jer su naprosto morali. Po narudžbi. Acura je i izvana dobila tu i tamo motiv leptirovih krila kao što možete vidjeti na fotografijama i videu. Generalno prevladava neka snena noćna atmosfera zbog odabira boja, a onda ni zvjezdano nebo ne čudi onda kao odabir.

Ako vam je ovo pretjerano romantično i čudno, sjetite se da ima vozila koja „furaju“ ovakve felge. Sada vam ovo odjednom djeluje pomalo sofisticirano, nije li tako?