Najčitaniji auto portal u hrvatskoj - 300.000 čitatelja mjesečno

POWERED BY 1KLIK.HR

Biste li potrošili gotovo 8 tisuća dolara na ove kotače?

Ako ste ljubitelj malo neobičnijih stvari po pitanju automobila možda vam na sljedeće prizore srce jače zakuca. A možda i ne. Ozbiljno, s čime bi se ovako nešto moglo slagati?

malo raskoši, zmajevske raskoši

Ova avangarda (ili možda kič) od 22 inča u zmajevskom štihu bi se vjerojatno svidjela khaleesi iz planetarno popularne serije Igra prijestolja. Da igdje u radnji postoje automobili, dakako. Tako nešto bi definitivno bilo dostojno „majke zmajeva“. No, na stranu s pop kulturom i serijama nastalima po književnim predlošcima, ovo čudo stvarno postoji i nudi se za 7,800 dolara.

Ne samo da se nudi takvo, nego je i moguće sve prilagoditi zahtjevima mušterija za eventualne izmjene. Sve to tvrdi u svojim Facebook objavama Richard Lv, izvršni direktor glavnog krivca za ove prizore – Dicastal Wheel grupe. Kao što se vidi, ovi kotači nisu jedina ekstravagantnije nastrojena ponuda ove kompanije. Što reći o cjelokupnom dizajnu i generalnom dojmu? Pa to da, osim što je istina da je apsolutno sve stvar osobnog ukusa, ovo definitivno izgleda… osebujno. Tako je, to bi svakako bila točna riječ bilo da je ovo za naše pojmove kič (da! da!) ili da je praznik za naše oči.

sviđa li vam se?

Kako god bilo, praznik za novčanik sigurno nije. Osim ako ste atipičan predstavnik našeg naroda, a za arapske šeike sumnjamo da nas čitaju. A sada ozbiljno, možemo reći što želimo o nedostatku praktičnosti ili zamjerkama na dizajn, ali mora se priznati da je izvedbi ovoga posvećena ozbiljna pažnja. A i mašta. Promotrite uostalom sami na slikama. Pogledajte samo te detalje i rezbarije.

još detalja

Da se razumijemo, znamo da ima još ekstravagantnijih felgi, a i cjelokupnih automobila. Na stranu ovakvi doslovni zmajevi na kotačima (koji idejama ne trebaju čuditi ako se uzme u obzir kineska tradicija viđenja zmajeva), uzmimo primjer ovoga iz naše današnje teme i zamislimo na kojem bi automobilu takvi kotači našli najbolje utočište? Imate li kakvih ideja?

Ako ikad poželite zmajevske kotače, bar znate kome ćete se obratiti.

njoj bi se svidjeli