Piše 23.06.2017

Ako ovo nije auto-pornografija…

…onda doista ne znam što jest.

Predivan prizor, zar ne?!
Predivan prizor, zar ne?!
Bonhams/P. Litwinksi

Da skratim priču, jer fotografije čekaju…
Nedavno je renomirana aukcijska kuća Sotheby´s među prodajnim eksponatima ponudila nekoliko cestovnih izvedenica Rally-automobila koji su se u svojim trkaćim varijacijama na temu natjecali u sklopu ozloglašene Grupe B.
Pa ako ste kojim slučajem uhvatili dotične eksponate i slinili nad njima, vjerujte da to nije ništa naspram ovoga što slijedi.

Naime, uskoro će se održati aukcija u Montereyu – točnije u Quail Lodgeu. Aukciju tijekom godišnjeg velikog okupljanja auto-entuzijasta i njihove mašinerije organizira ništa manje slavna aukcijska kuća Bonhams, a među eksponatima se našla nekolicina ludih mašina iz osamdesetih.
Dotične su nastale zbog homologacijskih pravila, te predstavljaju sve ono najbolje i najluđe što se na četiri kotača uzduž i poprijeko prljavih i prašnih staza svjetskog prvenstva u Rallyju tijekom sedamdesetih i osamdesetih godina odvijalo.
Dakle, nenormalna snaga, legendaran dizajn i homicidalne sklonosti na četiri kotača posebnosti su kakvima se ovi automobili redom mogu pohvaliti.

Svi zajedno predstavljaju samo dio privatne kolekcije jedne jedine osobe (za koju bih iskreno rado da me usvoji), a prodaju se na gore spomenutoj aukciji krajem ljeta – i to bez rezerve.