Piše 05.10.2017

VIDEO: Monstruozni Trabant 601 karavan VS. Godzilla – Nissan GT-R

Trabant 601, i to karavan, da je brži od Nissan GTR-a? Zvuči gotovo nemoguće, no uz swap motora i par ozbiljnih modifikacija sve je moguće!

Trabant 601, mala plastična “prdilica” – nekadašnji ponos komunističkih zemalja (s naglaskom na istočnu Njemačku), automobil kakav bi danas malo tko poželio i ovako, a kamoli za nekakav ozbiljniji projekt, no srećom Rene Below iz Petschowa ne dijeli takvo mišljenje. Zahvaljujući tome, (i njegovom ocu koji ima radionicu) pretvorili su Trabanta iz 1964. u pravu pravcatu zvijer kojom duž Njemačke pobjeđuju u utrci ubrzanja mnoge nabrijane Volkswagene, Mercedese (npr. E63 AMG), pa čak i japansku Godzillu Nissan GT-R.

Da bi Trabbi uopće imao ikakve šanse stati se uz bok Nissan GT-R-u s 580 konja, bilo je potrebno napraviti swap motora, te je ugrađen 3,0 litarski turbo motor iz Corvette ZR1 koji razvija 638 konjskih snaga. Kako bi Trabant nazvan “Flitzer” uopće mogao normalno startati na pogonsku osovinu montirane su široke gume, a u produžetku automobila nastavlja se “wheeley bar” – rampa koja ga zaustavlja od prevrtanja prilikom naglog ubrzanja i podizanja na stražnje kotače. Naravno, radi sigurnosti vozača, i da bi automobil ostao u jednom komadu pri takvim ubrzanjima, dodatno je ojačana i šasija.

Iako Godzilla ima ubrzanje od 0-100 km/h za nešto više od dvije sekunde, Trabbi “Flitzer” ga je uspio naprati na stazi dugoj 402 m postigavši vrijeme od 11.3 sekunde, dok je Nissan GT-R istu prošao 5 sekundi sporije tj. za 11.8 sekunde i tako “posramljen” otišao kući.

Ekipa iz Atheist Rap-a kao da je vizionarski opisala ovog monstruoznog Trabanta, samo ne znamo da li je netko od njih daltonist, ili je isti u međuvremenu prelakiran u žuto. U svakom slučaju kao da je “Flitzer” opjevan u njihovoj poznatoj pjesmi “Blue Trabant”.

“…Jurili smo ulicama našega grada
kao da su one moćna auto-strada
ganjala nas murka, al’ nas nije stigla
jer kolica naša prašinčinu su digla

Sve su cure tada šizile za nama
neke smo i vozili do Flying Dutchmana
to je bilo vreme, to je bila frka
niko tada s nama nije smeo da se trka…”