Najčitaniji auto portal u hrvatskoj - 300.000 čitatelja mjesečno

POWERED BY 1KLIK.HR

Aston Martin ima ediciju inspiriranu zrakoplovstvom

Riječ je o upadljivom i ograničenom Aston Martin Vanquish S Red Arrows modelu koji odaje počast britanskim kraljevskim zračnim snagama (RAF).

RAF-om inspirirana edicija

Aston Martin izgleda da nastavlja s posebnim izvedbama koje su inspirirane zrakoplovstvom, a ovdje je u pitanju jedna zbilja posebna serija. Osnovana 1965. godine, Red Arrows su akrobatska grupa RAF-a (Royal Air Force) koja ima određenu reputaciju za nevjerojatnu preciznost i strašan spektakl. Krajem travnja su trebali gostovati u Hrvatskoj, ali je sve otkazano zbog vremenskih uvjeta. O dotičnoj seriji koja je ograničena na svega 10 primjeraka se pobrinuo Q odjel.

Red Arrows

Q odjela kompanije Aston Martin je onaj posebni odjel kojeg svi znamo, a koji je nastao kako bi udovoljio najzahtjevnijim željama klijenata ove prestižne kompanije. I premda je u pitanju već prestiž sam po sebi i svrstavanje u svjetski vrh luksuza automobilske industrije, znamo da uvijek postoje neki kupci koji žele više, jače i bolje. Za takve izvanserijske porive tu nam je Q odjel.

Red Arrows

Pa prijeđimo, dakle, na stvar. Vanquish S Red Arrows je ograničena serija (kako samo rekli, na 10 samo primjeraka) koja je povjerena Q diviziji, a od koje će posljednji proizvedeni model trebati pripasti RAF-ovoj zakladi za pomoć. Vozila su upadljiva po tome što nose svi identičnu Eclat red žarku crvenu boju. Istu kao i na Red Arrows zrakoplovima i upravo ta boja čini vozila na prvi pogled magnetično privlačnima. Nalaze se tu također plavi i bijeli bočni detalji, a i titanium ispušni sustav. Krov se ističe po tome što motiv na njemu podsjeća malo na kupolu borbenog zrakoplova.

Red Arrows

Tu su i ostali detalji, kao što su motiv britanske zastave, dvobojna sjedišta, Red Arrows oznake, kacige za putnike, jakna, set putnih torbi i trkaća odjela (sve to ide uz auto). Da budući vlasnik čak i u udobnosti svog dnevnog boravka može gledati svog Aston miljenika odlučeno je, uz sve prethodno nabrojano od dodataka, svakog vlasnika počastiti i modelom automobila koji je u mjerilu 1:18. Slatko.

Red Arrows

Automobil pokreće V12 motor s 592 konja i 630 Nm, a do stotke pristiže već za impresivne 3,5 sekunde. Najveća brzina ove ograničene edicije iznosi 323 km/h. Iznutra, pak, čovjeka očekuje pravo iznenađenje, u vidu vojne zelene boja koja je dominantna, a amblem te specijalne serije je ponosno ušiven u sjedala.

Red Arrows

Marcus Blake, inače regionalni predsjednik je rekao kako je lijepo vidjeti da mreža distributera Velike Britanije obuhvaća njihovu uslugu personalizacije i da će u ovom slučaju Q predložiti lijepu i ograničenu seriju. Aston Martin Cambridge avijatorska serija mu je izvrstan primjer u kojem se vesele i budućem povjerenju tržišta Velike Britanije.

Što jest jest, automobil izgleda atraktivno.