Najčitaniji auto portal u hrvatskoj - 300.000 čitatelja mjesečno

POWERED BY 1KLIK.HR

Dartz igračke za bogate i one koji će to biti

U moru različitih vijesti o novostima iz auto industrije tu i tamo se pojavi kakva poput ove koju donosimo. Jedino pitanje koje se može postaviti je kuda ide ovaj svijet?

Gdje normalnost nestaje, dolazi Dartz

Dartz, tuner koji se po svemu razlikuje od svih ostalih, „normalnih“ tunera bavi modificiranjem i izradom oklopljenih SUV modela u ludim kombinacijama. Međutim, tko bi normalan kupio SUV koji ima upravljač od 30.000$, a koji je toliko ružan da ga voli jedino njegova majka? Očito svi oni koji žele kupiti vozilo koje će moći voziti ulicama čak i u slučaju apokalipse.

Dartz nudi personalizirane SUV modele

Naime gotovo svi modificirani modeli ovog ludog tunera iz Latvije su oklopljeni i dolaze s performansama kakve razvija tenk posljednje generacije, doduše čak i bolje. Primjerice, Dartz Prombron Black Alligator, a koji je temeljen na Mercedesu GLS63 AMG ima bioturbo V8 motor zapremnine 5.5 litre koji u normalnom stanju razvija 585 konjskih snaga. Međutim, Dartz nudi verziju od čak 1600 konjskih snaga (tenk T90 razvija maksimalno 1250 KS, dok M1 Abrams razvija 1500 KS). Doduše, za one nešto skromnije postoje i slabije verzije istog motora od 760, 850 i 1100 KS.

Prodaje se po paprenoj cijeni

Po pitanju eksterijera zaboravite sve što ste do sada znali o automobilima. Naime, isti je u izrađen od kevlara i karbonskih vlakana. Ako kupac to želi,  Dartz može bez ikakvih problema izraditi manji oklopnjak, koji će uz spomenute materijale, eksterijer dodatno oplemeniti titanom.

Međutim, pošto Dartz izrađuje primarno personalizirane SUVove, neki od kupaca traže, već spomenuti oklopnjak, a neki super luksuzni SUV s ugrađenim dijamantima i dragim kamenjem. Sjećate se upravljača od 30.000 $ s početka priče? E pa baš je u njega ugrađeno 262 dijamanta i 2 rubina!

Tanka je granica između normalnosti i onog drugog

Tu priči nije kraj. Pošto si rijetko tko od običnih smrtnika može priuštiti automobil koji služi pokazivanju i privlačenju pažnje, Dartz je razvio svojevrsnu „serijsku opremu“ koju ugrađuje u većinu svojih modela. Naime, genijalci, u pravom smislu te riječi, iz Dartza su zaključili kako većina ljudi koja želi kupiti njihov, kako su ga nazvali, Black Alligator, želi privatnost i pod svaku cijenu izbjeći neumoljive paparazze. Zato je njihov „svemirski brod“ opremljen senzorima koji detektiraju infracrvene zrake koje koriste današnji digitalni fotoaparati tj. kamere. Nakon detektirane zrake, sustav počinje s emitiranjem svijetla visokog sjaja koje zasljepljuje fotografa, a fotografiranje čini nemogućim.

Međutim, Black Alligator nije jedini model kojim se ovaj tuner može podičiti. Naime prije predstavljanja već spomenutog Alligatora, Dartz je predstavio Black Shark verziju GL klase iz Mercedesa. U planu je bilo proizvesti samo deset primjeraka koji dolaze u nekoliko varijanta opreme, od luksuzne pa sve do opreme s kojom bez ikakvih problema možete preživjeti apokalipsu.