Najčitaniji auto portal u hrvatskoj - 300.000 čitatelja mjesečno

POWERED BY 1KLIK.HR

ABT-ov Audi S4 Avant

Ako nemate više vremena čekati novi RS4 Avant, ABT će vam rado izaći u susret.

Dostojna zamjena do novog RS4.
Dostojna zamjena do novog RS4.
foto: ABT-sportsline

Stvar je u tome da ABT jedva čeka dorađivati najnovije Audijeve modele pa su tako priredili svoj novi paket za tek predstavljeni Audi S4 Avant. Promjene se najviše osjete kad se sjedne u unutrašnjost automobila. Ne mislimo na potpuno novi dizajn interijera, već kad se zavalite u udobno sjedalo i pritisnete papučicu gasa do daska te shvatite kako se ispod poklopca ne kriju male brojke.
Tada svu moć pokazuje dorađeni 3,0 litreni TFSI V6 motor koji istiskuje 419 KS i 550 Nm okretnog momenta. Ipak značajnije nego tvorničkih 349 KS i 500 Nm okretnog momenta, iako se ne bi bunili niti s tim brojkama.

Koja obitelj može odoljeti ovakvom karavanu?
Koja obitelj može odoljeti ovakvom karavanu?
foto: ABT-sportsline

Tko kupi ovaj S4 Avant neće biti u velikom zaostatku jer se otprilike takva ergela konja može očekivati u budućem RS4 Avantu. Kad se spomene ubrzanje do stotke, pričamo o ubrzanju koje je isto kao i ono koje je postizala zadnja generacija RS4 modela (B8). Tako ovaj profinjeni karavan poleti za 4,7 sekundi do stotke.

Brzina i praktičnost na jednom mjestu.
Brzina i praktičnost na jednom mjestu.
foto: ABT-sportsline

ABT-ove promjene nisu samo zahvatile motor, već i određene dijelove eksterijera poput prednje maske te rešetke hladnjaka koju krasi ABT značka. Značke su dostupne u crnoj, sjajnoj i mat kromiranoj boji. Nenametljivi aluminijski naplatci s promjerom od 19″ ili 20″ upotpunjuju dotjerivanje ovog karavana.

ABT - sjedi pet!
ABT – sjedi pet!
foto: ABT-sportsline