Najčitaniji auto portal u hrvatskoj - 300.000 čitatelja mjesečno

POWERED BY 1KLIK.HR

Sretan vam Dan sv. Patrika uz Morgan Motors pivo, živjeli

Morgan Motors, jedna od legendi auto industrije umjesto kakvog novog klasika predstavlja ni manje ni više nego – pivo! O čemu se radi?

Morgan predstavlja svoje pivo

Kako bi ponudio nešto što ni jedan drugi proizvođač ne nudi, Morgan je sklopio ugovor s jednom od lokalnih pivovara o proizvodnji tri vrste piva. Pivo će biti ponuđeno svim, kupcima, odnosno posjetiteljima proizvodnog pogona već spomenutog proizvođača. Steve Morris, glavni i odgovorni u Morganu, ističe kako je posebno ponosan na suradnju tvrtke koju vodi s lokalnom pivovarom te kako je ovo odličan primjer kako dvije, gotovo nespojive djelatnosti, mogu savršeno funkcionirati zajedno.

Kao što je već bilo spomenuto, pivo dolazi u tri različita okusa, odnosno različitim postotkom alkohola. Svoje prvo pivo u ponudi nazvano Aero 8 Rye Ale Morgan opisuje kao tradicionalno pivo iz Britanije koje kroz posebnu mješavinu sastojaka nudi rapsodiju okusa i mirisa. Pivo u sebi sadrži 4.8% alkohola, a ista brojka ujedno označava i zapremninu V8 motora u jednom od njegovih modela.

Morgan nudi tri vrste piva

Morgan 3 Wheeler Dark Mild Ale. Tamno pivo koje odlikuje izvrstan okus, a koje je proizvedeno kako bi predstavljalo jedan od najpoznatijih današnjih automobila na tri kotača jednostavno nazvanim – 3 Wheeler.

Zadnje pivo u ponudi predstavlja 4/4 model. Morgan naglašava kako pivo ima pomalo okus na ananas, a sadržava 4.4% alkohola. Sva tri piva možete kupiti po cijeni od oko 20 eura, a dolaze u posebnom pakiranju.

Ovo nije prvi put da se proizvođači automobila pribjegavaju ovakvim potezima. Primjerice, VW je proglasio svoje legendarne kobasice kao jedan od najprodavanijih proizvoda! Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi VW i Morgan zajedno uredili svoj izložbeni prostor na kakvom sajmu uz kobasice i pivo.

Pakiranje izgleda atraktivno

Inače, Morgan je osnovan davne 1909. godine. U početku se bavio proizvodnjom automobila s tri kotača, a kasnije je krenuo s proizvodnjom modela na kakve smo navikli danas ali s klasičnim štihom. U svijetu, svi njegovi automobili imaju reputaciju kao visoko kvalitetni klasici koji u sebi ujedinjuju kvalitetne materijale, posebnu karizmu i performanse kojima mogu zavidjeti i nešto razvikaniji proizvođači. Godišnje proizvede oko 1300 primjeraka, a već spomenuta piva predstavljaju njegove najveće uspješnice na kotačima do sada.

Jedan od klasika koje proizvodi Morgan