Piše 06.09.2017

Maserati Ghibli i neki novi momenti

Iako je Maserati danas većini krajnje nebitan proizvođač automobila, neki od nas si jednostavno ne mogu pomoći, te svaku vijest od strane Maseratija doživljavaju kao svojevrstan pomak u zlatna vremena auto-industrije. Uglavnom, tako je došlo i do objave ovog teksta, ali da smo se već na neke najave itekako od srca nasmijali, i to je isto istina.

Maserati Ghibli u svom najnovijem izdanju.
Maserati Ghibli u svom najnovijem izdanju.
foto: Maserati

Maserati – tvrtka koja pod znakom Neptunovog trozupca već desetljećima i desetljećima vozi malena ispod zvijezda i odbija otići u mrak. Tijekom svih tih desetljeća, Maserati je doista imao faza i faza. Neke su podrazumijevale apsolutno briljiranje na cesti i na stazi, dok su pak neke druge obilježili konstantni kvarovi, loša kvaliteta izrade i sva sila ovakvih ili onakvih problema.
No usprkos svemu tome na sam spomen modela Merak, Ghibli, Khamsin, Shamal i ostalih „zlatnih primjera“ agresivne tradicije na četiri kotača, jednostavno je nemoguće zadržati slinu tamo gdje joj je mjesto.
Stoga mnogi auto-entuzijasti čak i u današnje vrijeme nove Maseratijeve modele gledaju kao ikone koje to tek trebaju postati i tu pomoći nema.