Piše 13.01.2018

BMW i plastična operacija na seriji 2

Active Tourer i Gran Tourer dobili su novo lice, nešto više opreme i tako to…

BMW serije 2 Active i Grand Tourer - znate li koji je koji?
BMW serije 2 Active i Grand Tourer – znate li koji je koji?
foto: BMW

S obzirom na to da je tema zanimljiva poput prosječnog dana provedenog u vakuumu, ajmo samo kratko…
Nova godina za ovaj relativno nov model izuzev prednjih pogonskih kotača (što je na BMW-u jednostavno fuj) donosi hrpu novih detalja. Neki se svode na vanjski izgled, neki pak na onaj s unutrašnje strane serije 2 s oznakom Active i Gran Tourer, a neki pak toliko odlaze u smjeru generike da to nije normalno.
Uglavnom, ekipa iz BMW-a na ovim je automobilima odradila svoj posao kako treba, te je zapravo prava šteta da se na prvi pogled sav taj trud zapravo i ne vidi.
…a slična je priča i na drugi, treći, četvrti i sedamnaesti pogled – sve dok se čovjek ne sjeti da je BMW negdje naveo neke nove boje i dezene kotača, pa cijela priča ipak počinje imati nekog nazivnog smisla.

Evo što je novoga...
Evo što je novoga…
foto: BMW

Realno gledano, BMW serije 2 Active i Gran Tourer spadaju pod „one“ automobile koji izuzev tone i sitno kompromisa zapravo i nemaju puno toga za ponuditi tržištu. Stoga ove generičke varijacije na temu serije 2 s karoserijom nalik zvonaru crkve Notre Dame nikome tko voli automobile iz pravih razloga nisu bitni. No BMW se i dalje trudi, te pokušava nešto sasvim prosječno i samim time poprilično nezanimljivo prikazati drugačije.
Ah taj marketing…

Krasan dizajn brošure, zar ne?!
Krasan dizajn brošure, zar ne?!
foto: BMW

E sad…u ovom momentu se najvjerojatnije očekuju neki konkretni navodi ili pak pokoja brojka, ali s obzirom na to da je za ovakve automobile stvarno teško naći inspiraciju za popunjavanje redaka i redaka teksta, možda je bolje ne forsirati se.
Odnosno, u slobodnom i direktnom prijevodu, recimo da mi se ne da. Uostalom, na beskrajnim prostranstvima Interneta već postoje službene i one nešto manje službene informacije. Zato i ne vidim smisla u recikliranju svih tih materijala, kad prosječnog čitatelja ovog našeg malenog internstskog kutka posvećenog svijetu automobila ovakvi modeli u pravilu niti ne zanimaju baš previše.

Kotači, boje i...hm...ne baš puno toga nazivno interesantnog.
Kotači, boje i…hm…ne baš puno toga nazivno interesantnog.
foto: BMW

Stoga eto…BMW serije 2 Active i Grand Tourer su redizajnirani. Dobili su nove kotače, veće „bubrege“, neke detalje na karoseriji, te pokoji novi detalj na karoseriji i oko nje. Tu su i neke nove boje, a i popis opreme je ponešto narastao. Sve ostalo ionako možete saznati pogledom na konfigurator, pa stvarno nema smisla reciklirati te informacije, kad sam automobil ima poprilično malo smisla za one kojima su automobili polje interesa i(li) afiniteta.
A za sve ono drugo prvo pogledajte fotografije, pa zatim posjetite dežurnog BMW-koncesionara i vidjet ćete da u salonu ima puno zanimljivijih modela od ovog, pa ćete najvjerojatnije kupiti neku „trojku“ ili nešto tome slično.

Je li potrebno još štogod reći na ovu temu?
Naravno da nije.

Odoh na kavu.
Želim(o) vam ugodan ostatak vikenda, šaljemo pozdrav i do čitanja.
(Željama se pridružuje i baka Biserka)

Baš je krasan...mislim krajolik.
Baš je krasan…mislim krajolik.
foto: BMW