Najčitaniji auto portal u hrvatskoj - 300.000 čitatelja mjesečno

POWERED BY 1KLIK.HR

Toyota Hilux Tonka je šarena igračka za vikend ratnike

Australska podružnica Toyote i poznati proizvođač kamiona za najmlađe – američka tvornica igračka Tonka zajedno su plasirali zajednički proizvod – koncept Hilux Tonka.

Toyota Hilux Tonka
Toyota Hilux Tonka

Šarena igračka za one nešto veće bazira se na popularnom pick-upu u inačici s duplom kabinom, a za razliku od standardne Hiluxice, ova dolazi u crno-žutoj kombinaciji, s dijelovima karoserije presvučenim u dezen karbona, velikom LED svjetiljkom na krovu i ogromnim 35“ kotačima. Toyota Hilux je prošle godine bio najprodavaniji automobil u Australiji, tako da ovaj koncept ima i slavljeničku notu.

No osim proslave dobre prodaje u Australiji, Toyota i Tonka imaju svaka povod za još jedno slavlje: Tonka ove godine obilježava 70. rođendan, dok Toyota slavi 80. rođendan.

2017 Toyota Hilux Tonka Concept
2017 Toyota Hilux Tonka Concept

Od ostalih dodataka tu je dodatni „lift“ od 150 mm, ojačani off-road ovjes, ojačana oplata motora od 6 mm legure koja štiti motor i ostale vitalne komponente od nedaća u australskim bespućima.
Hilux Tonka je pogonjena 2.8-litarski motorom još uvijek neutvrđene snage. Međutim, poznato je da ovaj agregat inače razvija 174 KS i 420 Nm okretnog momenta u klasičnoj verziji Hiluxa u kombinaciji s ručnim, odnosno automatskim mjenjačem.
Šarena igračka ipak neće u serijsku proizvodnju: ovaj model namijenjen je samo kao prezentacijsko vozilo na raznim off-road skupovima, auto-sajmovima i raznim australskim turnejama.