Nacrtali invalidsko parkirno mjesto okolo automobila i naplatili mu kaznu!

Nakon što su djelatnici službe Zagrebačkih cesta nacrtali novo parkirno mjesto za invalide, vlasniku do onda regularno parkiranog automobila Zagrebparking napisao kaznu od 250kn.

"Sretnik" je dobro prošao "samo" sa 250kn
“Sretnik” je dobro prošao “samo” sa 250kn

I stvar ne bi bila toliko čudna da je njegov automobil tek došao na novoiscrtano parkirno mjesto, već je automobil cijelo vrijeme bio na istom mjestu, a djelatnici za to zaduženi novi su znak iscrtali okolo automobila za što na kraju nije bilo dovoljno mjesta, no ipak dovoljno da se ubire danak malom čovjeku ne bi li potaknuli novi broj uhljeba javnog sektora.

Slika govori tisuću riječi...
Slika govori tisuću riječi…

Kako bi vam situacija bila jasnija, možete zamisliti da ste parkirali svoje vozilo na regularno mjesto na koje inače parkirate, a naravno mjesečno za to izdvajate pristojnu svotu novaca, a slijedećeg vam jutra susjed javlja kako vam Pauk diže automobil jer ste ga parkirali na mjestu za invalide. Tako otprilike izgleda ova apsurdna priča.

Tko je kriv? Mi nismo.. Oni su..
Tko je kriv? Mi nismo.. Oni su..

Doslovce preko noći Zagrebačke su ceste izbrisale parkirne linije oko njegova auta i iscrtale linije za invalidsko mjesto. Tragikomično jest to što su liniju morali crtati na teško pristupačnom terenu (skroz čudno) s obzirom da je automobil cijelo vrijeme bio parkiran na tom mjestu, a kako izgleda njihovo remek-djelo uvjerite se sami. Neravne linije koje nisu mogli nacrtati unutar regularnih uvjeta. Apsurd time veći jest pozivanje Pauka jer, čudom, čovjek je parkirao na nedopuštenoj lokaciji!

Zagrebparking ili Zagrebačke ceste, pitanje je sad...?
Zagrebparking ili Zagrebačke ceste, pitanje je sad…?

Nakon što je susjed primijetio dolazak Pauka, obavijestio je vlasnika koji je u raspravi s djelatnicima Zagrebparkinga utvrdio da bude 250kn ipak dovoljna kazna s obzirom da mu nisu digli automobil. Nakon što ih je upozorio kako na znaku još uvijek stoje naznačena 4 parkirna mjesta za invalide, a na asfaltu ih je sada iscrtano 5, rečeno mu je neka piše prigovor jer je to u nadležnosti Zagrebačkih cesta.

Fali još malo boje.., ili možda mjesta...
Fali još malo boje.., ili možda mjesta…

“Pa da sam normalan bi poludio… Jučer parkirao auto na parking 3. zona uredno plaćena mjesečna karta, danas ujutro došla ekipa i prefarbala bijele crte i nacrtala žute crte i invalidski znak oko moga auta… Popodne došao pauk na dojavu, neko je prijavio moje tablice da sam parkiran na invalidskom mjestu… Da slučajno nije došao Branimir Presečki kod mene, hvala frende :-), oni bi ga odvezli… Rasprava sa ekipom, čovjek veli “da, vi ste u pravu, vidi se da je novo, na znaku piše 4 mjesta, na asfaltu je nacrtano 5″, susjed potvrdi da je vidio kad su to jutros radili, ali to je ekipa iz zagrebačkih cesta, a oni su iz zagrebparkinga i oni tu ne mogu ništa… Morate pisati prigovor evo Vam papir za 250kn… nisu mogli ni crtu povući do kraja… dobro da nisu preko auta povukli..” objavio je na Facebook-u vlasnik Andrija Gnezda.

Tko tu koga?
Tko tu koga?

Tko tu koga, samo jedan je točan odgovor. Novac je jedini kriterij, a nakon toga možemo pričati o razlozima. Imate li vi sličnu priču? Nadamo se da ne.