Piše 15.01.2018

Može li Honda NSX pobijediti Teslu u utrci ubrzanja?

Kad je Tesla predstavila Model S uvelike je poremetila stanje među automobilima koji brzo ubrzavaju. Tako je na 402 metra obiteljska limuzina lako pobjeđivala većinu superautomobila, no može li učiniti isto protiv NSX-a?

Tvornički “sleeper”

Tesla Model S P100D je najsnažnija Tesla koju je moguće kupiti te raspolaže s 588 konjskih snaga i ogromnih 1250 Nm okretnog momenta. Zbog okretnog momenta koji je prisutan na bilo kojim okretajima motora Model S je zavladao utrkama ubrzanja.

NSX mnoge nije zadovoljio dizajnom

Nova Honda NSX opremljena je 3.5-litrenim V6 motorom s turbopunjačem koji je zajedno s 2 elektromotora u stanju isporučiti 573 konjske snage. Snaga se na sva četiri kotača prenosi putem 9-stupanjskog DCT automatskog mjenjača. S cijenom od 156 000 američkih dolara Honda je 20 000 dolara skuplja od Tesle.

Očito je da je Tesla brža na startu zbog isključivo električnih motora, ali NSX zbog manje mase ubrzo počne stizati. Na vama je da presudite je li u drugoj utrci Honda pobijedila samo zbog bolje reakcije vozača, ali bez obzira na to automobili su poprilično blizu jedan drugome po ubrzanju.