Najčitaniji auto portal u hrvatskoj - 300.000 čitatelja mjesečno

POWERED BY 1KLIK.HR

“Magny Cours” verzija BMW-a M4

…koja će super izgledati stojeći ispred restorana diljem svijeta i klubova kod nas.

Ajmo, ajmo…kupiš BMW, gratis motor i sat…

U moru limitiranih izdanja, posebnih edicija ili kako god želite, BMW isto ima svojih pokušaja da muhe napravi slona. Na red je došao njihov poznati M4. Nešto su morali smisliti, pa su se tako dosjetili da bi na Competition paket mogli dodati određene preinake koje nisu tako značajne da bi ovaj model bio tako poseban.

Glavni pojam ovog izdanja je Circuit de Nevers Magny-Cours, nekadašnji francuski dom Formule 1 na kojem se zadnja utrka Formule 1 održala prije skoro deset godina. Sigurno se pitate pa kakve veze ima francuska staza s BMW-om M4. Naime, staza je naravno u upotrebi te je BMW u njoj vidio potencijal za testiranje svojih modela i raznorazna druženja zaljubljenika u ovu marku te su potpisali partnerstvo.

Malo šarenih traka, karbona i eto posebnog izdanja.
Malo šarenih traka, karbona i eto posebnog izdanja.

Kako su partnerstva uvijek razlog za proslavu, u BMW-u su ovo odlučili proslaviti M4 Magny-Cours edicijom. Kao što smo naveli, u pitanju je Competition paket koji umjesto standardnih 425 KS raspolaže s 444 KS iz rednog biturbo 3,0-litrenog šestaka. Preinake o kojima se radi su karbonski prednji spojler te stražnje krilo. Onaj tko se želi hvaliti subotom navečer da ima ne tako običan M4, sigurno će ga istaknuti poznate trake u bojama M odjela nabacane po bočnim stranama.

Dobar ili loš marketinški potez?
Dobar ili loš marketinški potez?

Stvar nije tako posebna da nije u pitanju sljedeće. U paketu s opisanim coupeom, dolazi i BMW S 1000RR. Motor koji se natječe u Supebike Svjetskom prvenstvu koje se, zamislite slučajnosti, još uvijek održava na Magny-Cours stazi. Pokreće ga redni 4-cilindrični motor s otprilike 200 KS iz 999 kubika te po sebi ima slične boje kao i M4. Znači, upola manje snage nego M4, ali i manje mase.

Ništa ne prolazi bez skupo sata...
Ništa ne prolazi bez skupo sata…

Za razmažene, u paketu dolazi i mehanički ručni sat od BRM-a, čiji se satovi prodaju za ogromne sume novaca. BMW Francuska za ovaj paket traži čistih 1,328,888 kuna te će ponuditi samo njih deset. Istinski ljubitelji BMW-a će cijeniti ovakav stil i svih deset paketa će se brzo rasprodati. Nekima će bijeli BMW sa spuštenim prozorom i BRM satom služiti za hvalisanje, a neki će u tome uživati na svoj način. No, tko smo mi da sudimo…

Za neke vječna dilema - motor ili auto...
Za neke vječna dilema – motor ili auto…