Piše 12.06.2017

Furarri – Audi s krizom identiteta!

Sadizam, humor ili kriza identiteta? Najvjerojatnije pomalo sve od navedenog. Ovaj Audi izgleda kao mnogo toga, ali istini za volju – ponajprije kao lik iz Ulice Sezam.

Navikli smo na osebujne transformacije automobila. Kad to kažemo ne mislimo nužno na tunerske pustolovine iz ovlaštenih radionica, nego i na hrabre pokušaje fizičkih osoba da svojim privatnim automobilima upriliče nešto slično prizorima iz slavne komedije Glup i gluplji. Da u uvodu spomenuta kriza identiteta nije endemska nepoznanica u svijetu automobila znamo još odavno. A kad pogledate naslovnu sliku znate i da se Elmo iz Ulice Sezam sad negdje gol trese od hladnoće. Isprike na mogućoj neugodnoj vizualizaciji golog Elma, dosta s golotinjom, časna riječ.

Natrag na krizu identiteta. Krznati crveni Audi, koji je ovdje glavna zvijezda (sori Elmo, ali to je tako) je silom prilika od strane svog vlasnika preimenovan i lagano modificiran u „Furrari“. Ako ne vjerujete – pozornije promotrite fotku. Rado bismo vam dali na uvid još koju fotografiju crvenog dlakavog prizora, ali sudbina je ponekad okrutna pa na internetu nema fotografija iz drugih kuteva ili poza. Iako je navedeni automobil raspačavan uokolo kao duhovita vijest, ali ništa od detalja. Nema ničega ni iz unutrašnjosti, što nas sve zajedno posebno žalosti, pogotovo kad se sjetimo kako automobilski interijeri znaju biti jedan kvalitetan poligon za manipuliranje krznom. Kao ovdje, primjerice. Svi se s radošću prisjećamo te pojave od automobila.

čudnovati krznaši nisu rijetka pojava

Teško je nagađati o unutarnjim pobudama za ovako zanimljive krznate prizore, ali neki ljudi modificiraju svoje limene (bivše limene) ljubimce toliko neobično da je često teško znati rade li to zato što misle da to stvarno izgleda dobro ili se samo dobro zabavljaju. Skloniji smo vjerovanju u drugu mogućnost, a mogućnosti vjerojatno ima još. Ovaj Furrari je primjer jednog takvog zabavljanja, nadamo se. Ono što se čini kao pokretnina koja je život započela krajem 90-ih kao kabriolet Audija sada izgleda sasvim drukčije. A ovako to otprilike izgleda kada dobro staro vrijeme nema baš razumijevanja za modne eskapade stilista entuzijasta:

Da stvar bude još veselija, crveni „tepih“ eksterijera i „ferrarični“ decentni modni dodaci nisu jedina modifikacija. Pogledajte samo u smjeru tih milih kotača, ne bojte se. Samo su malo zlatni, a što sad. Ne možemo baš zamisliti da će ovaj Audi, ispričavamo se, Furarri, poživjeti dugo u stanju u kakvom je sad (ponajviše zbog vremenskih neprilika i prljanja), ali uživajmo u njemu dok traje. U njegovoj jednoj jedinoj fotografiji, bolje rečeno. Poslužit će ako volite humor ili kada ste u (ne)prilici da se osjećate oneraspoloženo i tužno. Smijanje je lijek.