Najčitaniji auto portal u hrvatskoj - 300.000 čitatelja mjesečno

POWERED BY 1KLIK.HR

VIDEO: Rally čarolija u minijaturnom izdanju

Odrasli ljudi okupljeni oko stola koji se igraju s autićima? Da, to je jedan način na koji možemo gledati na sljedeći video.

MotorSlot D4
Super zabava za “po doma”

Drugi način na koji možemo gledati na isto je kao na jedan od najzabavnijih hobija kojim se možete baviti u zatvorenom prostoru, osobito ako ste ljubitelj automobila i posebice rally utrka. Naime, španjolska ekipa koja gaji entuzijazam prema vozilima na daljinsko upravljanje u nedostatku pravog snijega bila je primorana složiti pravi mali zimski “wonderland” koji donosi sate i sate zabave onima koji obožavaju jurnjavu, a pritom nemaju uvjete za sjesti u pravo rally vozilo i odvesti se na snijegom prekrivene planinske “špagete”.

Već dobro uvježbani “vozači” ili operateri u priloženom videu demonstriraju svoje vještine bočnih eskapada po skliskoj površini načinjenoj od brašna, a čak se i kamerman potrudio da sve to putem ekrana uspije podsjetiti na prave rally utrke. Osobito u trenucima kada na scenu stupaju neki od briljantnih pripadnika famozne Grupe B poput Peugeota 205 T16 i Forda RS200. Uz njih, glavnu ulogu u videu dobila je nekolicina Subarua, Toyota AE86, Citroen C4, Ford Focus, ali i drugi, nešto neobičniji automobili svaki od kojih je u svoje vrijeme žario i palio svjetskim rally stazama.

Staza koja je pak ugostila ove replike WRC automobila izrađene u mjerilu jedan naprema osam osmišljena je s velikom pažnjom usmjerenom na detalje, a uz zahtjevne zavoje za poene u području atraktivnosti brinu se nadvožnjaci, stijene i ostali popratni sadržaj. Šteta što video donekle upropaštava diskutabilan odabir glazbene pozadine.