Najčitaniji auto portal u hrvatskoj - 300.000 čitatelja mjesečno

POWERED BY 1KLIK.HR

VIDEO: Ono kada na sprint povedeš cijelu familiju

Upozorenje odmah na početku – nakon što pogledate sljedeći video nećete biti ništa pametniji. Ali prokleto dobro će vas zabaviti i iz nekog razloga smatramo da ćete instantno dobiti neopisivu želju da posjedujete crni njemački karavan.

Ono kada na sprint povedeš cijelu familiju...
Ono kada na sprint povedeš cijelu familiju…

„Crni njemački karavan” kombinacija je pojmova koja se prije svega doima ozbiljnom i koju bismo mogli vezati uz obiteljskog čovjeka u potrazi za automobilom od kojeg prvenstveno zahtijeva praktičnost, prostranost i sigurnost za članove svoje familije. Pa, iako bi se automobili iz priložene snimke mogli opisati i kao takvi, definitivno imaju svoju mračnu stranu, stranu s kojom izlaze kada se semafori ugase i publika stavi svoje vidne i slušne receptore na raspolaganje. A tada na vidjelo izlazi sva agresivnost i divlja narav koju ovi automobili skrivaju iza relativno suptilne vanjštine. Automobile ćete naravno prepoznati kao Mercedes-Benz C63 AMG u Estate izdanju i BMW 335i generacijske oznake E91, koji je tvrtka propustila lansirati kao M3 u karavanskom obliku.

Stoga, kako bi iz tog obiteljskog prijevoznika izvukao više nego što je to tvornica za njega naumila, vlasnik je 335i podvrgnuo tretmanu modificiranja iz kojeg je automobil izašao navodno s 900 KS. Doduše, nisu svi „konji” redom demonstrirani u videu već je u njemu automobil podešen da daje maksimalno njih 700 na raspolaganje. C63 AMG s druge je strane, i nažalost opet moramo iskoristiti riječ navodno jer drugih informacija nemamo, u serijskom izdanju. Dva automobila istog formata u isto vrijeme na istom mjestu, ravnom i asfaltiranom mjestu – vidite gdje ovo vodi. Nažalost, ne možemo pričati o nekoj klasičnoj usporedbi jer i sami vidite uvjete pod kojima su ove utrke organizirane, zato i jesmo na početku ustvrdili da nakon gledanja snimke nećete biti pametniji. Ali, mi prvi ne bismo htjeli propustiti dva glasna karavana s impresivnim performansama u rukama vozača koji su osim za utrkivanje na ravnom bili raspoloženi za pokoje usputno paljenje guma…