Piše 14.07.2017

VIDEO: Kada bi bar karma uvijek bila ovako efikasna!

Pametnjakovići u prometu… Nitko ih ne voli, no na kraju dana možemo im samo staviti soli na rep. Najbolje je ne gubiti živce, ali isto tako prilično je dobar osjećaj vidjeti da ih pravda ipak sustigne u nekim slučajevima.

Prazna prometna traka svima izgleda privlačno, očito
Prazna prometna traka svima izgleda privlačno, očito

Stajanje u prometnoj gužvi i puzanje preko grada (ili pak autoceste sada za ljetnih mjeseci) u stani-kreni maniri do odredišta nitko ne bi opisao kao omiljenu aktivnost, jasno. Ali koliko god frustrirajuće bilo sjediti za upravljačem i bespomoćno razmišljati o tome nakon kojeg će se semafora promet ipak malo pročistiti, trebamo zadržati na umu činjenicu da smo jednaki dio te gužve kao što je to vozač ispred, iza i pored nas. Nažalost, onaj Jeep o kojem smo jednom prilikom pisali, a koji se mogao podići iznad ostatka prometa, na kraju je ipak bio izrađen samo u svrhu marketinga, a niti leteći automobili ne stižu baš tako brzo kao što su neki najavili. Stoga, i dalje nam tijekom najprometnijih sati preostaje samo kuplung-prva-gas-kočnica-kuplung-ler i tako unedogled…

Nažalost, Jeep o kojem smo pisali još uvijek nije komercijalno dostupan
Nažalost, Jeep o kojem smo pisali još uvijek nije komercijalno dostupan

Osim ako niste gore spomenuti pametnjaković. U tom slučaju… koja gužva? Samo je nebo granica u vašem naumu da na destinaciju dođete prije svih običnih smrtnika. Da, obraćamo se prvenstveno onima koji u pojmu „zaustavna traka” ne razumiju značenje prve riječi pa se ne ustručavaju iskoristiti činjenicu da i za vrijeme najvećih gužvi ta traka iz nekog razloga ostaje prazna. Isto vrijedi za sve trake s posebnom namjenom, kao primjerice one kojima smiju prometovati samo autobusi.

Ovoj ženi nije baš jasno da je crvena traka samo za autobuse
Ovoj ženi nije baš jasno da je crvena traka samo za autobuse

Kao što priloženi video pokazuje, karma ipak nekada uspijeva odraditi svoj dio posla pa je tako sustigla vozačicu koja je svojom Kijom odlučila iskoristiti tu crvenu traku koju drugi sudionici u prometu valjda nisu registrirali (ne, zapravo je samo za javni prijevoz) i lagano zaobići prometni kaos. Na svoje odredište ipak nije stigla prije ostalih budući da ju je za samo par metara dočekala policijska patrola i izdvojila ju iz prometa zbog neodgovornog kršenja pravila. Nadamo se da su namjerno odugovlačili s pisanjem kazne.