Najčitaniji auto portal u hrvatskoj - 300.000 čitatelja mjesečno

POWERED BY 1KLIK.HR

Mercedes G-klasa kao još jedan užas iz Mansoryja

Mercedes G-klasa je danas među rijetkim SUV-ovima koji pruža ono zbog čega i nosi titulu SUV-a. Međutim, sve se manje koristi za izlete na negostoljubive ceste, a sve više kao automobil za manekenke, nogometaše i ostale koji žele svoju veličinu dodatno isticati. A Mansory im u tome očito pomaže…

Ovakvim izgledom kao da je izgubio svu moć koju prava G-klasa ima.
foto: Mansory

Mansory ne trebamo posebno opisivati te isticati. Njihove kreacije sve govore. Smatraju kako G-klasa nije dovoljno impozantna te svojim proširenjima na kockastom tijelu ovog automobila žele napraviti čudo.

Ako se to može predstavljati kao čudo. Tako njihova proširenja uključuju izdužene blatobrane, prednje i stražnje branike te kojekakve dodatke na vratima. Sve je to izrađeno od karbonskih vlakana, a tijelo G-wagena proširuju za 40 mm.

Uživate u pogledu ili?
Uživate u pogledu ili?
foto: Mansory

Sva navedena proširenja koštaju 144 057 kuna. Onima kojima to nije dovoljno, mogu naručiti i novi poklopac motora, drugačiji krov i spojler. Kupci također mogu odabrati i novi set felgi od 21″ do 23″, svakojake nadogradnje interijera (možete zamisliti kakve) te cijeli niz preinaka motora.

Tako svoj novi G63 možete pojačati novim klipovima, klipnjačama, ležajevima, radilicama, glavama cilindara te hrpetinom drugih stvari. Kad se sve zbroji, obične 544 KS rastu skroz do titanskih 840 KS.

Jedino imaju smisla promjene na motoru.
Jedino imaju smisla promjene na motoru.
foto: Mansory

Konjskih snaga kao u priči. Dovoljno ih ima da posramite dobar sportski automobil, a ako se slučajno nađete na semaforu kraj buduće Bentayge Speed ili možda budućeg Lamborghinija Urusa, ne sumnjamo kako će ostati u oblaku prašine jer je letvica upravo postavljena jako visoko.

Sve je to divno i krasno, ali većina kupaca ovog automobila neće koristiti njegov puni potencijal, nego će služiti kao obični kič za pokazivanje jer svojim izgledom nikako ne prolazi neupadljiv.

Opet vrijedi - o ukusima se ne raspravlja.
Opet vrijedi – o ukusima se ne raspravlja.
foto: Mansory