Najčitaniji auto portal u hrvatskoj - 300.000 čitatelja mjesečno

POWERED BY 1KLIK.HR

Lexus, TRD i još svašta-nešto

Lexus još uvijek nije odobrio verziju s visokim performansama svog prekrasnog LC 500 modela, ali Toyota Racing odjel ima nešto blizu tome. Barem vizualno.

TRD nudi vizualna rješenja kako bi LC 500 izgledao još boljim.
TRD nudi vizualna rješenja kako bi LC 500 izgledao još agresivnijim.
foto: trdparts.jp

Kad je predstavljen Lexus LC 500 svi su jedva čekali F verziju automobila čiji je dizajn za svaku pohvalu. Lexus LC 500 će uskoro u prodaju, ali o njegovoj najjačoj verziji Lexus nema ambicija. TRD odjel je nestrpljiv oko zamisli kako bi LC 500 izgledao u svojoj najjačoj verziji, pa su dizajnirali pojedine vanjske komponente za LC 500 i LC500h. Naime, kupci neće morati kupiti cijeli komplet, već samo pojedine dijelove.

Skoro smo pomislili da je F izvedba.
Skoro smo pomislili da je F izvedba.
foto: trdparts.jp

Tako nude prednji spojler za 8650 kn, pragove za 6800 kn, stražnji difuzor s bočnim spojlerima za 8650 te stražnji spojler za 5580 kn. Na kraju, tu su i 21″ kovani aluminijski kotači sa setom matica koji koštaju ne tako malih 42 380 kuna. I to je uglavnom to, ostalo je netaknuto. Pri tome mislimo kako motor i performanse nisu izmijenjeni. Lijepo je što se TRD trudi učiniti barem nešto za poboljšanje LC 500 i njegove hibridne verzije, ali da je ovo Lexus-ova verzija priče, znamo da bi to sve završilo puno bolje.

Felge su nekako najupečatljivije.
Felge su nekako najupečatljivije.
foto: trdparts.jp

Mnogo bolje. Ovako sve ostaje na izgledu, a ništa na performansama. Sjećate se LFA? Zamislite samo LC 500 F pokretan 4,0-litrenim V8 twin-turbo motorom, ali Lexus je već negirao zamisli o postojanju takvog automobila. Međutim, teško je povjerovati da ovakvo dizajnersko čudo neće jednog dana dobiti svoju “mračnu” stranu i opravdati svoj izgled visokim performansama koje bi ovaj auto učinili potpunim. Ako Lexus želi biti ozbiljan igrač na tržištu s igračima visokih performansi, za ovakav automobil bi trebao napraviti korak više i ne misliti da su samo lijepe felge i spojler rješenje.

Priča koju bi i svaki drugi tuner ispričao.
Priča koju bi i svaki drugi tuner ispričao.
foto: trdparts.jp