Najčitaniji auto portal u hrvatskoj - 300.000 čitatelja mjesečno

POWERED BY 1KLIK.HR

Jedan ekstreman avanturistički Brabus 550 Adventure

Uvjereni ste da je G63 6×6 vrh ludosti do kojeg može doći Mercedes G500 4×42 ?
Brabus ipak misli da sve to može biti još ekstremnije…pa je stoga napravio ovo.

Brabus 550 Adventure.
Brabus 550 Adventure.
foto: Brabus

Mercedes G klasa je toliko puta dorađivana, sređivana, kako god to želite. Od Brabusa pa do novog Maybach G650 Landauleta. Brabus je u Frankfurtu prije pol godine predstavio poprilično ekstremnu verziju dotičnog G-Wagena, a ove godine je u Ženevi debitirala još ekstremnija verzija.
Razlike koje donosi Brabus 550 Adventure 4×42 uglavnom se odnose na poboljšanje motora. Umjesto 416 KS i 610 Nm okretnog momenta, njegov 4,0-litarski twin-turbo V8 motor sad raspolaže s 542 KS i čak 800 Nm.

Do Himalaje i nazad!
Do Himalaje i nazad!
foto: Brabus

Ako s ovim čudom stvorenim za post-apokaliptični scenarij želite mjeriti ubrzanje do sto km/h, onda ćete pojuriti za samo 6,7 sekundi i ići skroz do 209 km/h. Ovih 209 km/h nije mala stvar s obzirom na to da G500 4×42 teži ogromne tri tone.

Naravno, čisti epiteti luksuza.
Naravno, epiteti čistog luksuza.
foto: Brabus

Brabus ga je opremio svom silom dodataka koji ga čine neslomljivim putnikom za sve terene. Od zaštićenog podvozja, vitla (da izvlači druge iz blata), usisnika na poklopcu motora, dodatne rasvjete koja bi osvijetlila pola svijeta pa do elektronski podesivog ovjesa.

Brabus je ove godine imao zanimljivu ponudu na svom štandu u Ženevi. Zasjali su tako Smart ForTwo, Mercedes V Klase te veliki novitet novi Maserati Levante u režiji Brabusa.