Najčitaniji auto portal u hrvatskoj - 300.000 čitatelja mjesečno

POWERED BY 1KLIK.HR

Jedan od najboljih resto-modova ikad!

Prošle godine na poznatom SEMA Showu, SpeedKore Performance Group predstavio je zaista briljantne automobile prekrivene karbonom. Između njih istaknuo se Plymouth Barracuda iz 1970-ih kao jedan od najboljih resto-modova 70-ih godina.

70-te nikad nisu bolje izgledale.
70-te nikad nisu bolje izgledale.
foto: speedkore.com

U kreiranju ovog Cuda modela, od milja zvanog Menace, SpeedKore je ovu klasičnu liniju doveo u 21. stoljeće s novim tehnologijama i većom agresijom. Poklopac motora je izrađen u potpunosti od karbonskih vlakana kao i njegova ispupčenja. Posebne izmjene su napravljene na stražnjem kraju, a dojam agresivnosti pogotovo podižu HRE S101 felge s ogromnim Michelin Pilot Sport Cup 2 gumama.

Ima li boljeg kad se ukomponira bezvremenski dizajn s modernom tehnologijom?
Ima li boljeg kad se ukomponira bezvremenski dizajn s modernom tehnologijom?
foto: speedkore.com

Unutrašnjost je obrađena u stilu kakav priliči ovakvom automobilu. Najviše se ističe majstorski obrađena, ručno napravljena ploča. Nova Recaro sjedala savršeno se uklapaju i presvučena su crnom kožom, a brojni obrađeni aluminijski komadi i mat obloge od karbonskih vlakana stvaraju osjećaj luksuza u ovom istinskom, snagom napucanom pomlađenom stroju.

Unutrašnjost - nenametljiva i jednostavna.
Unutrašnjost – nenametljiva i jednostavna.
foto: speedkore.com

Kad dotaknemo sa strahopoštovanjem temu napucane snage, pričamo o onom što stvarno prodaje ovaj automobil. Opremljen je naravno s 6,4 litarskim HEMI V8 motorom koji uključuje 2,9 litreni Whipple kompresor i prilagođeni ispušni sustav od nehrđajućeg čelika. Šlag na torti svega je 720 KS pri 5,800 okretaja u minuti, više nego dovoljno da vrti stražnje kotače danima.

Resto-modova je zaista puno, ali rijetko koji uspije pružiti ovakvu navalu emocija svojim izgledom i performansama. Dobar podsjetnik kako su se nekad dizajnirali zaista prekrasni automobili, koji nisu bili opremljeni baš s hrpom tehnologije, ali su imali svoju dušu i čar. Sva sreća postoje ljudi koji zaista znaju udahnuti u njih još jedan život s ne pretjeranom dozom moderne tehnologije i ostalih stvari.