Najčitaniji auto portal u hrvatskoj - 300.000 čitatelja mjesečno

POWERED BY 1KLIK.HR

Koenigsegg u Ženevi predstavlja nešto posebno

Svi putevi vode u Ženevu, a auto-moto javnost ispunjena je hrpom vijesti o raznim novitetima koji su predstavljeni na sajmu. Međutim, u moru običnih automobila, dva se ističu poput sante leda na pučini

Izgleda vrlo atraktivno

Na spomen imena proizvođača čije posljednje uratke donosimo u tekstu vrlo vjerojatno će se mnogima iznad glave pojaviti upitnik. Zato prije bilo kakvog spomena o kakvim se modelima radi nešto o Koenigseggu. Koenigsegg je tvrtka iz Švedske osnovana ne tako davne 1993., odnosno 1994. godine, a koja se primarno bavi proizvodnjom i konstruiranjem superautomobila. Međutim, u moru i rastućem trendu proizvodnje mišičavih snagatora pomalo se stječe dojam da superautomobil može proizvesti baš svatko. Svjestan toga, Koenigsegg je odlučio predstaviti nešto posebno.

Kao što je čest slučaj danas, Koenigsegg je svoj superautomobil nazvao prema mitološkom biću koje izgleda pomalo čudno, ali i zastrašujuće. Na svu sreću izgled Agere RS Gryphon je sve suprotno izgledu mitološkog čudovišta izuzev motora koji razvija performanse koje se mogu bez ikakvog problema usporediti s čudovištem. Bi-turbo motor razvija ni više ni manje nego 1.341 konjske snage!  Tolika konjica znači i dobar omjer snaga/masa koji je Koenigsegg gotovo izjednačio.