Najčitaniji auto portal u hrvatskoj - 300.000 čitatelja mjesečno

POWERED BY 1KLIK.HR

Dirt 4 – Nastavak genijalne franšize!

Dirt, skupina igara koja je naslijedila legendarni Colin Mcrae Rally dobila je još jednu prinovu. Nakon što je Dirt Rally bio pomalo ozbiljniji(što nikako nije bilo loše), Dirt 4 vraća se njenoj osnovnoj svrsi – zabavi.

Kao netko tko od samog izlaska „visi“ na Dirt Rallyju mogu samo reći da je ta igra vrhunska jer se odmaknula od ipak malo prearkadne fizike iz Dirta 3 te čak lagano podsjeća na legendarni Richard Burns Rally. Kako bi zadovoljili i ono drugu stranu publike koja se ipak samo voli igrati u Codemastersu su četvorku napravili kao svojevrsnu sintezu trojke i Rallyja.

Po traileru bismo mogli zaključiti da je fokus strogo na Rallycrossu, ali iz videa mnogih „youtubera“ koji su dobili pristup „Early-Accessu“ vidi se da se nije radilo samo na tome. Velika novost je mogućnost personaliziranja automobila po svojoj bolji, a pojavile su se i nove trening staze što podsjeća na rally školu iz samih početaka Colin Mcrae Rallyja. Ipak, što se Rallycrossa tiče dodali su dvije nove staze i da budem iskren osim toga i nisu previše promijenili oko te discipline jer je realno bila već ionako odlično izvedena u prošlom nastavku tako da su dvije nove staze dovoljno. Oko Hillclimba nema nikakvih vijesti, ali bilo bi divno kad bi dodali još neku stazu osim Pikes Peaka. Također će biti moguće birati između Gamer i Simulation moda što se upravljanja tiče jer na Dirt Rallyju vam je prvo trebalo sat vremena vježbe kako bi mogli uopće završiti brzinac tako da to nije ni loše. Postojati će i opcija Your Stage u kojoj ćete moći sami kreirati svoje staze. No, koji dio ove igre vas u stvari najviše zanima?