Najčitaniji auto portal u hrvatskoj - 300.000 čitatelja mjesečno

POWERED BY 1KLIK.HR

ABT predstavlja konjicu za utrku u Ženevi

Sajam u Ženevi, mjesto koje okuplja entuzijaste i profesionalce. Uz hrpu proizvođača koji će predstaviti svoje novine, jedan od najstarijih tunera iz Njemačke, ABT, priprema nešto posebno. O čemu je riječ?

O tri modificirana modela koji bi se bez ikakvih problema mogli opisati riječju – fantastično. ABT se zbiljski potrudio i svima već dobro poznate Audi modele pretvorio u nešto pažnje vrijedno. Ne treba posebno naglašavati kako su svi primjerci brojčano ograničeni te kako su isti prava lovina za sve kolekcionare ali i entuzijaste s nešto dubljim džepom. Krenimo redom. Prvi od njih je …

ABT se zbilja potrudio ovog puta
ABT se zbilja potrudio ovog puta

Audi TT RS-R. ABT planira proizvesti/modificirati samo njih 50, a performanse, odnosno atraktivan dizajn, čine ga jednom od zvijezda ovogodišnjeg sajma. Ispod poklopca motora nalazi se 2.5 litreni agregat koji razvija solidnih 493 konjske snage pri 570 Nm okretnog momenta. To je okruglo 100 KS više u odnosu na serijsku verziju. ABT nije htio otkriti kako je uspio toliko povećati snagu, ali je zato otkrio da TT RS-R do stotke sprinta za 3.7 sekundi.

Posebna pažnja je posvećena dizajnu i raznoraznim detaljima eksterijera. U usporedbi na serijsku verziju, ABT verzija TT RS-R dolazi s potpuno novim branicima, prednjom rešetkom, inox ispušnim sustavom i 20 inča velikim ABT sport naplatcima obojenim u posebnu nijansu crne. Promjene su se dogodile i na ovjesu i pojedinim dijelovima mehanike, a interijer je prepun karbonskih vlakana.