Piše 08.08.2017

Colin Furze – Zaglušite susjede muzikom iz auta za malo novaca!

ICE ICE BABY…

ICE ICE BABY... (pri čemu ne mislimo na hit iz 1990.)
ICE ICE BABY… (pri čemu nam je ovo samo asocijacija na hit iz 1990.)

Ne ovo se ne odnosi na ljetne vrućina i našim vapajem da nam neka lokalna konobarica donese još leda (iako to zapravo uopće ne zvuči loše), već smo se sjetili prastarog hita Vanilla Ice-a, za kojeg vjerojatno velika većina vas niti ne zna (ah Milenijalci). Sad vam već vjerojatno više ništa nije jasno, kakve konobarice, Vanille, led, i ljetne vrućine imaju s muzikom i Colin Furzeom?

Ludi Colin Furze, i njegova opsesija stvaranja ludih stvari...
Ludi Colin Furze, i njegova opsesija stvaranja ludih stvari…

Da odmah razjasnimo, ako nekom nije sinulo “ICE” je kratica koja označava pojam “In-car entertainment”, a to obuhvaća sav onaj silan hardware i softvere za reprodukciju audio / video sadržaja koji ekipa zna gurati u svoj automobil ne bi li ga učinila malim pokretnim media centrom. Colin Furze kao što smo od njega i navikli uvijek radi nešto “na svoju ruku”, i ono naizgled jednostavno učini ekstremnim i drugačijim, tako je i ovaj puta “ICE”, pretvorio u “OCE” – “Out-Car entertainment”. Zvučnike koji su namijenjeni za ugradnju unutar auta, postavio je izvan automobila. Da, upravo to, što ste pročitali, i da to nema nikakvog smisla, barem ne u ovakvoj izvedbi kakvu imamo prilike vidjeti u njegovom posljednjem projektu “Exterior Car Sound System” za “Scrimp my Ride”.

Vjerovali ili ne, ovakvih čudnovatih "rješenja", smo viđali i prije...
Vjerovali ili ne, ovakvih čudnovatih “rješenja”, smo viđali i prije…

Čemu sve to onda pitate se? Pa zato što može, zato što se zabavlja, i zato što time zabavlja sve nas koji ga pratimo. U svakom drugom slučaju ovo je totalno besmisleno, no bez obzira na to pogledajte kako je ispilio pola automobila i ugradio pojačalo i zvučnike uz novčani limit od svega 100 dolara.