Advent u Zagrebu nam donosi zabranu prometa, te novu regulaciju!

Tijekom Advent u Zagrebu 2017., od 2. prosinca 2017. do 7. siječnja 2018. g., bit će na snazi privremena regulacija prometa i režim dostave u središnjoj zoni grada:

– Rotor Bakačeva istočna strana
– Ulica Pod zidom
– Vlaška – Palmotićeva
– Sjeverna strana Zrinjevca desna traka
– Masarykova sjeverna strana od taxi stajališta do Preradovićeve
– Strossmayerov trg istočna strana 3 mjesta
– Tomislavov trg istočna strana 3 mjesta

Radnim danima od ponedjeljka do četvrtka od 17 do 23 sata, zabranjuje se promet za sva vozila osim tramvaja i vozila stanara, na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog, na dijelu od Tesline do Hebrangove ulice, a promet Berislavićevom od Gajeve do Zrinjevca odvijat će se dvosmjerno;

Petkom, subotom i nedjeljom od 17 do 24 sata, zabranjuje se promet za sva vozila osim tramvaja i vozila stanara, na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog, zapadnoj strani Trga Josipa Juraja Strossmayera i zapadnoj strani Trga kralja Tomislava, na dijelu od Tesline do Mihanovićeve ulice, promet Berislavićevom od Gajeve do Zrinjevca i Katančićevom od Gajeve do Strossmayerovog trga odvijat će se dvosmjerno.

Promet motornih vozila Gajevom, Teslinom i Amruševom u pravcu istoka,  sjevernim zelenim valom Boškovićeva i Hebrangova u pravcu zapada te južnim zelenim valom Trenkova i Hatzova u pravcu istoka, odvijat će se bez ograničenja.

Sukladno navedenim zabranama prometa postavit će se privremena prometna signalizacija i regulacija prometa.  Policija će uspostaviti blokadne punktove.

Preporučujemo svim vozačima da dok traje Advent u Zagrebu umjesto vlastitih vozila koriste javni gradski prijevoz (koji je besplatan vikendom) ili izbjegavaju dolazak vozilom u širi centar grada Zagreba. Isto tako, svim tvrtkama, trgovinama i štandovima napominjemo da dostavu u centru grada završe do 7 sati ujutro. Izvor: Zagrebačka policija