Piše 12.09.2017

7 dana pojačane policijske kontrole u čitavoj EU, naglasak je na onim najmlađima!

Rekli bi pametni znaju čemu služi pojas. No samo znati nikad nije dovoljno, ako to znanje ne upotrebljavate, pa vi budite još pametniji, pa ga i upotrijebite za što je i namijenjen – vežite se!

Pametni "znaju" čemu služi pojas...
Pametni “znaju” čemu služi pojas…

Cijeli tjedan, od 11. do 17. rujna na području zemalja Europske unije provodit će se ciljane aktivnosti vezane uz sigurnost prometa na cestama i to nadzor korištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke će tako u ponedjeljak, 11. rujna provesti akciju Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa u kojoj će se sankcionirati ciljani prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa kao i dječje sjedalice. Osim prema vozačima i putnicima na prednjim sjedalima, mjere će se poduzimati i prema putnicima na stražnjim sjedalima vozila, kao i u slučaju nepropisnog prijevoza djece, sukladno važećim zakonskim odredbama.

Nema više popuštanja ni na lijepe oči
Nadamo se da ovakvih scena neće biti mnogo

Tijekom preostalog vremena, od 11. do 17. rujna prioritetno će se nadzirati i sankcionirati ciljani prekršaji te pozivamo vozače i putnike u cestovnom prometu da se pridržavaju zakonskih odredbi.

S Udrugom „Roda“ dogovorena je preventivna akcija nadzora prijevoza djece ispred dječjih vrtića. Akcija će se održati od ponedjeljka, 11. do petka, 15. rujna 2017. na sljedećim lokacijama:

  • 12.9.2017. od 7.30 do 9 sati, Dječji vrtić u Vrbovcu
  • 12.9.2017. od 7.15 do 9 sati, Dječji vrtić Leptir, I.G. Kovačića 20,
  • 15.9.2017. od 15 do 17 sati, Dječji vrtić Vrtuljak, Zaprešić, Mokrička 59.

Djelatnici Udruge će vozačima davati savjete i upute o pravilnom prijevozu djece i korištenju dječjih sjedalica.

Imate li problema s pravilnim prijevozom djece i korištenjem dječjih sjedalica, djelatnici Udruge Roda će vam biti na raspolaganju.
Imate li problema s pravilnim prijevozom djece i korištenjem dječjih sjedalica, djelatnici Udruge Roda će vam biti na raspolaganju.