Piše 08.02.2018

VIDEO: TAXI 5 – Peugeot 407 vs. Ferrari 458

Nakon bezbroj nastavaka F&F serijala, te par pokušaja poput “Baby Driver-a”, i “Overdrive-a”, konačno dolazi jedan film automobilske tematike koji se za razliku od spomenutih nikada nije trudio biti ozbiljan.
Ukratko, na srebrno platno nam stiže još jedan nastavak filmskog serijala – TAXI 5.

Zaista vjerujemo da ne postoji osoba koja u ovom momentu čita ovaj tekst, a da nije pogledala barem jedan od nastavaka filmskog serijala TAXI.
Većina je našeg velecijenjenog čitateljstva prvijenac iz ovog serijala ocijenila s visokom ocjenom, te se na vašoj listi TOP 25: Najboljih filmova s automobilskom tematikom našao na 4 mjestu.

Svi pamtimo scenu u kojoj se naizgled običan Peugeot 406 jednim pritiskom na gumb transformirao u cestovni bolid sa spoilerima (kako i priliči za ono “F&F” doba), te jurio po ulicama francuskog Marseillea. U prva tri nastavka jurilicu je utjelovio Peugeot 406, s time da se u filmovima Taxi 2 i Taxi 3  radilo o facelift modelu, dok je u Taxi 4 tu ulogu preuzeo noviji Peugeot 407.

TAXI 5
TAXI 5 ponovo je već dobro nam poznati Peugeot 407

Kao i u četvrtom nastavku glavna zvijezda filma TAXI 5 bit će modificirani Peugeot 407, kojeg možete vidjeti na slici iznad. Policija će se ovog puta obračunati s negativcima u Ferrariju, pa je tako francuski Peugeot suočen s najozbiljnijim protivnikom do sada. Prisjetimo se u prvom djelu to je bio Mercedes W124 500E, u drugom Mitsubishi Lancer Evo VI, a u zadnjem nastavku kojeg željno očekujemo to će biti Ferrari 458.

Film stiže u kina u 7. travnja, a dok ga s nestrpljenjem čekamo, pogledajte njegov trailer: