VIDEO: Koenigsegg Agera RS LM privukao poglede Zagrepčana

Ovaj tjedan su brojni sretnici oktanoglavci, pa i oni koji nisu zaluđeni upravo su to postali, mogli vidjeti i čuti najbrži automobil današnjice. Veličanstveni Koenigsegg Agera RS LM je nimalo tihim zvukom proparao središtem Zagreba.

Koenigsegg Agera RS LM u svom punom sjaju na zagrebačkim ulicama.
Koenigsegg Agera RS LM u svom punom sjaju na zagrebačkim ulicama.
foto: Antonio Vivallos-Bijelić

Za početak, možemo reći da se na ulicama našeg glavnog grada, pa i drugih mjesta, mogu stvarno naći vrlo zanimljivi automobili, bilo da se radi o domaćim ili stranim registracijskim oznakama. Prosječnu osobu ne zanima toliko što se vrluda po gradskim ulicama, dok većina čitatelja našeg kutka o automobilima sigurno dok se šeta ili vozi po gradu, voli tu i tamo zapaziti ili iščekivati možda nekakav automobil koji je vrijedan veće pažnje. U ovom slučaju, dotični (hiper) automobil nema problema s privlačenjem pozornosti. Od svoje upadljive kombinacije boja, hrpe karbonskih dijelova, agresivnog izgleda pa do još agresivnijeg zvuka, takav je mamac za poglede da su ga primijetili i oni kojima su automobili samo hrpa lima. Tako je jedan od 25 proizvedenih Koenigsegg Agera RS primjeraka posjetio i Zagreb. Podsjetimo samo, nije prvi put da je Koenigsegg navratio u Hrvatsku. Prije 3 godine bila je crno-bijela Agera R.

Ovako nešto se ne viđa svaki dan.
Ovako nešto se ne viđa svaki dan.
foto: Antonio Vivallos-Bijelić

Izdanje LM u potpunosti je kreirano od strane vlasnika, koji se pokazao vrlo susretljivim i nije se ljutio na mnoga pitanja i fotografije okupljene publike i dežurnih fotografa. Radi se o hiper automobilu koji je nedavno srušio rekord najbržeg serijskog automobila postigavši brzinu od 447 km/h. Stroj zaslužan za tu brzinu je 5,0-litreni V8 motor s brojkama koje su van svake pameti – 1 176 KS i cifra od 1280 Nm okretnog momenta. Na sreću, imali smo priliku uživo doživjeti prekrasnu zvučnu kulisu koju švedska neman stvara iz svojega ispušnog sustava. Kad se upale zadnja svjetla, imate osjećaj kao da je vlasnik probudio neku opasnu zvijer jer znate da vas u roku par sekundi očekuje gromoglasno paljenje.

Kao da je sletio borbeni avion.
Kao da je sletio borbeni avion.
foto: Antonio Vivallos-Bijelić

Vlasnik očito živi život punim plućima i zna što ima kad okrene ključ (s velikim osmijehom) jer je stvarno rijetkost da se ovakva vrsta automobila koristi u svakodnevnom prometu. Po njegovom profilu na Instagramu također možete vidjeti da je stalno negdje na putovanjima te čak i sam kaže da se uvijek rado veseli svakom novom gradu i ljudima koji mu puni entuzijazma prilaze i fotografiju automobil. Vjerujemo da kad se jednom zavali u svemirsku unutrašnjost, teška srca izlazi van. Sve što mu treba je neka cesta u planinama i pun spremnik goriva. Za one koji nisu bili, pripremili smo seriju fotografija i video (snimljen u oblaku ispušnih plinova, ali kog’ briga, ne snimamo Koenigsegg svaki dan).

A tko voli detalje evo još fotografija!