Piše 25.06.2017

VIDEO: Hennessey Venom F5 ponovno će podići letvicu!

Složit ćete se da maksimalna brzina i nije jedna od najbitnijih stvari čak i kada govorimo o klasi super/hipersportskih automobila. To, naravno, ne znači da su proizvođači odustali od lova na još veće brojke. Uz Bugatti, jedno od imena koje vežemo uz nenormalne maksimalce bez dvojbe je Hennessey.

Hennessey Venom F5 dolazi krajem godine
Hennessey Venom F5 dolazi krajem godine

Teksaški tuner već je dokazao da može napraviti automobil koji će rekordere pretvoriti u bivše rekordere, a da taj njihov hobi ima budućnost pokazao je najavom sasvim novog modela koji će ponovno pokušati podići letvicu. Dakako, opet govorimo o predstavniku klase hiperautomobila, ali ovoga puta najave idu u smjeru kompletne originalnosti, čime će se drastično razlikovati od njihovog prvijenca Venom GT-a, koji se uvelike oslanjao na temelje malog britanskog Lotus Exigea.

Hennessey je već dokazao da u ovom poslu nije amater
Hennessey je već dokazao da u ovom poslu nije amater

Novi model nosit će naziv Venom F5 i bit će predstavljen krajem godine, a na pitanje u kojoj će mjeri ponovno izmijeniti zakone fizike u svoju korist dijelom odgovara najava o potencijalnom probijanju 300 mph, odnosno 482 km/h. Time bi postao prvi cestovni automobil kojemu bi to pošlo za rukom.

U skladu s tim željama ime je pokupio od F5 tornada, najsnažnijeg vjetra na zemaljskoj kugli čije se brzine kreću od 420 km/h pa do 511 km/h, što su granice područja u koje će ovaj hiperautomobil svakako upasti. Venom F5 bit će prvi automobil za čiji je razvoj zadužena nova Hennessey Special Vehicles divizija, a nažalost u ovom trenutku oni ne žele otkriti više informacija o cijelom projektu. Jedva čekamo kraj godine!