Najčitaniji auto portal u hrvatskoj - 300.000 čitatelja mjesečno

POWERED BY 1KLIK.HR

Vicious Mustang iz 1965. zahvaljujući Timelles Kustomsu postao je fastback s 1000 konja!

Brutalna konverzija Mustanga iz 1965. u ovaj Zloban Fastback, rijetko kojeg ljubitelja automobila može ostaviti ravnodušnim. Misao vodilja cijelog projekta bila je stvoriti ultimativni Mustang za cestovne utrke. S obzirom koliko se pedantno i detaljno pristupilo projektu isti je naknadno izložen na SEMA-i ove godine, a mi možemo samo maštati i sliniti nad galerijom koja se nalazi niže u tekstu.

Vicious Ford Mustang iz 1965. by: Timeless Kustoms
Vicious Ford Mustang iz 1965. by: Timeless Kustoms

Ova prerada Ford Mustanga iz 1965. godine nazvana “Vicious” tj. “zlobna” je izašla iz nekoliko specijalističkih prerađivačkih radnji ljubitelja brzine. Šasija i lim su odradili luđaci iz Timelles Kustomsa, poklopac motora i šare iz Ringbrothersa, a pod haubom, e to je druga priča.

5.1 litarski Ford ‘Aluminator’ V8 motor, boostan s čak dva Twin Precision turba i s Magnuson TVS superchargerom. Glave cilindra su s GT350-ke, podvozje je novo ugrađeno Ford Performance 302 itd.. Krajnji rezultat? Potpuno divlji i lud motor od 1000 konja koji pije 93 oktanski benzin.

Vicious Ford Mustang iz 1965. by: Timeless Kustoms
Vicious Ford Mustang iz 1965. by: Timeless Kustoms

Art Morrison mu je ugradio podvozje Corvete C7, ogromne Brembo karbonsko keramičke kočnice i multilink ovjes. Čudo. Ali bar dobro koči, obzirom da se radi o snazi koju bi rijetko tko od nas znao ukrotiti. Što kažete, uzmemo nam jednu ovu ljepoticu za pod bor?