Piše 10.09.2017

Defender u najbrutalnijem mogućem obliku – poklonite se zvijeri iz tuning kuće ECD

Ako se za koje vozilo može reći da i u osnovnoj verziji već na prvi pogled zrači dozom muževnosti, divljine i avanturizma, onda je to definitivno legendarni Land Roverov Defender.

Land Rover - East Coast Defender
Land Rover – East Coast Defender

Vrhunske terenske mogućnosti ovom su modelu osigurale gotovo legendaran status, a bilo da se radilo o policiji, vojsci ili službama za spašavanje, Defender je desetljećima jedan od prvih izbora kad se kreće u nabavku vozila takve namjene. No, dok je za prije navedene službe odličan izbor, onima koji zahtijevaju jednu dodatnu dozu profinjenosti i luksuza, Defender će teško zapeti za oko. Tu uskače ekipa iz Floride okupljena oko projekta East Coast Defender, čiji je cilj legendaran terenac približiti i nešto zahtjevnijoj klijenteli.

Land Rover - East Coast Defender
Land Rover – East Coast Defender

“The Huntress” je njihov najnoviji projekt, a rezultat je mokri san svakog zaljubljenika u terensku vožnju i automobile općenito. Kao osnova poslužio je Land Rover Defender 130, ali osim vanjskog izgleda, “The Huntress” ne dijeli mnogo s originalom. Vjerojatno najbitnija stvar je da je pod poklopac motora uguran ogroman Chevroletov V8 motor zapremine 6,2 litre s 430 konjskih snaga s kojim ćete u kombinaciji s WARN vitlom na prednjem kraju po potrebi pomaknuti planinu, a kamoli prevladati ostale prepreke koje vam se nađu na putu. Kompletno preuređena unutrašnjost, novo podvozje i set 18 inčnih naplataka omotanih u BFGoodrich gume za sve terene, uz dodatne zahvate na vanjštini vozila, osigurat će da budete primijećeni bez obzira da li krstarili gradom ili se nalazili na teško pristupačnom terenu. Moramo priznati da izgleda odlično iz bilo kojeg kuta, a kad se sjetimo “osmaka” pod poklopcem motora, vjerujemo da ni zvuk nije za odbaciti.