Piše 08.12.2017

Zonda je još uvijek živa – Riviera je savršeni dokaz

Horacio Pagani se očito ne želi pomiriti da na famoznu Zondu stavi pečat “umirovljeno.” Jedinstveno izdanje Riviera je još jedan podsjetnik da osjetimo emocije koje je Zonda pružala godinama.

Da, ovo je nova najljepša Zonda.
Da, ovo je nova najljepša Zonda.

Potpuno ga razumijemo. Zonda je Horaciju kao djetetu najdraža igračka s kojom se ne prestaje igrati, pa uvijek govori “još samo malo, samo malo.” Upravo zbog toga, iako je njena prodaja završena, svako malo iz tvornice izlazi poneki jedinstveni primjerak. Tako je ovaj vlasnik odlučio svoju originalnu žutu Zondu F preobratiti u nešto unikatno. O Rivieri se pričalo još ljetos, a sad su izašle i službene fotografije ovog remek djela automobilske umjetnosti.

Podsjeća na Zondu Cinque.
Podsjeća na Zondu Cinque.

Izgled ovog automobila karakteriziraju boje Francuske rivijere, po čemu je izdanje i dobilo naziv. Tako dominira prekrasna bijela boja koju nadopunjuju elegantni karbonski dijelovi. Ništa novo za Pagani, ali Riviera izdanje najviše ističu izrazito plavi detalji koji se nenametljivo pružaju po središnjem dijelu, zatim na prekrasnim kotačima i linijom karbona koju prate na pragovima automobila. Od ostalih detalja, motivi koji podižu ekskluzivnost su četiri karbonska krilca na prednjem dijelu, ogromni spojler i savršeno izvedeni difuzor.

Prijelazi iz ljubičaste u plavu… zar i to tako dobro izgleda?

Unutrašnjost odiše ljubavlju i vremenom uloženim u stvaranje okoline u kojoj kad sjedite znate da ste se rodili pod sretnom zvijezdom. Kožna sjedala u kombinaciji s alkantarom su u nijansi plave boje savršeno opisujući nedostižnost morskih dubina ili neba baš kao i nedostižnost Paganija u svojim kreacijama. Ostatak kabina može pružiti samo najbolje, besprijekorni kontrast alkantare, crnog aluminija i karbona.

Igra emocija.
Igra emocija.

Za brzinu i urlikanje se pobrinuo poznati 7.3-litreni V12 motor i njegovih 760 KS kao iz ostalih modela Zonda 760 obitelji. Ovu Zondu je tako sudbina odvela u daleku Saudijsku Arabiju, gdje je dostavljena prodavaču egzotičnih automobila Seven Car Lounge. Ovaj automobil je dizajniran i složen da bi mogao stajati kao izložbeni primjerak čovjekove težnje za savršenstvom. Nadamo se ipak da će većinu svog vremena provesti diktirajući mjerila užitka u vožnji.