Najčitaniji auto portal u hrvatskoj - 300.000 čitatelja mjesečno

POWERED BY 1KLIK.HR

Sergio Marchionne i njegovo viđenje konkurencije

Nekoć davno Frank Sinatra je pjevao kako ljudi kupuju Ferrari kada žele postati netko, a Lamborghini kad su već postali taj netko. Evo kako cijelu priču vidi Sergio Marchionne, čelni čovjek Fiat grupacije …

Šef Ferrarija iznosi svoje viđenje stvari

Ako postoji ijedna osoba u svijetu autoindustrije bez dlake na jeziku to je definitivno Sergio Marchionne. U svojem posljednjem intervjuu koji donosi Carmagazine, a koji je Marchionne dao nakon nastupa  na sajmu u Ženevi, dotični si je dao slobodu i prokomentirao svoje viđenje konkurencije i planove koje ima za Ferrari.  Između ostaloga bilo je i riječi o rastu broja prodanih primjeraka. Marchionne tako naglašava kako je siguran da će do kraja ove godine Ferrari prodati oko 8.500 primjeraka što je u odnosu na prošlu godinu povećanje za 486 vozila. 

Zbog rastućeg trenda prodaje, javljaju se i poduže liste čekanja kojima pojedini kupci i nisu baš oduševljeni. Tijekom predstavljanja brojki, novinarima je posebno bila zanimljiva izjava u kojoj Marchionne kaže kako kupci kupuju Lamborghini samo zato što ne mogu doći na sve veću listu za kupnju jednog od Ferrari modela. Naravno, ne treba posebno naglašavati kako je kod nekih kupaca njegova izjava izazvala zgražanje, a kod nekih simpatije.

Predstavljanje Ferrarija

Nadalje, Marchionne je prokomentirao i broj proizvedenih primjeraka koji bi, prema njegovim riječima, trebao biti takav da marku, odnosno automobile, čini što je moguće luksuznijom. 2014. godine karizmatični čelnik Fiat grupacije javno je napadao ondašnjeg čelnog čovjeka grupacije, Lucu di Montezemolo, zbog tvrdnje da Ferrari mora proizvesti najviše 7.000 primjeraka svojih modela kako bi marka zadržala luksuz. Međutim, Marchionne se s tom tvrdnjom nije slagao i broj proizvedenih primjeraka podigao na maksimalno 10.000.

Kad je u pitanju F1  momčad, Marchionne je istaknuo njezine glavne ciljeve i nadu kako će na kraju sezone sve sjesti na svoje mjesto te kako je ovogodišnja sezona u znatnoj mjeri drugačija od prošle. S druge strane istaknuo je i najavu kako će vrlo vjerojatno Ferrari započeti s razvojem crossovera, a kad su u pitanju pogonski agregati Ferrari će se pridružiti trendu stvaranja hibrida. Bilo kako bilo, Ferrari čeka blistava budućnost!

Lamborghini Veneno