Najčitaniji auto portal u hrvatskoj - 300.000 čitatelja mjesečno

POWERED BY 1KLIK.HR

Novi trend u auto industriji: resto-modding

U posljednje vrijeme u autoindustriji javljaju se trendovi koji zbunjuju sve redom. Od elektrifikacije, uvođenja autonomnih sustava, smišljanja sustava koji ne služe ničemu pa do sve popularnijeg resto-moddinga. Međutim, što je to zapravo resto-modding?

Mustang iz 1967. godine

Resto-modding ilitiga po naški restauracija dobro nam znanih automobilskih klasika oplemenjena modernom tehnologijom, sve je popularniji trend među tunerima. Iako se na prvu ovo dvoje čini gotovo nespojivo, rezultati su i više nego impresivni. Po svemu sudeći retro izlged je ponovno aktualan, a dokaz tome je i najava velikog povratka Tatre u retro izdanju, odnosno već spomenuti rastući trend resto-moddinga. Predstavljamo vam dva legendarna modela koja su poprimila sasvim novu dimenziju.

Prvi od njih je Ford Mustang Shelby GT500 iz 1967. godine. Originalni GT500 ima V8  pogonski agregat  koji razvija 355 konjskih snaga. Međutim, što ako se ovaj legendarni klasik spoji s Mustangom GT iz 2012. godine? E pa to je pošlo za rukom jednom od najcjenjenijih restauratora iz Europe, a koji je usko specijaliziran za modele iz Forda. Rezultat? Više nego impresivan. Originalni motor zamijenjen je 5.5 litrenom V8 zvijeri preuzetom iz Mustanga GT, a koji „na sebi“ ima samo 321 km!