Najčitaniji auto portal u hrvatskoj - 300.000 čitatelja mjesečno

POWERED BY 1KLIK.HR

Kia predstavlja skicu za novu generaciju Picanta

Kia Picanto, gradska zujalica predstavljena 2004. godine dobit će nasljednika. Procurile su prve službene skice prema kojima se može naslutiti kako će novi Picanto izgledati

Novi Picanto

Vijest o novoj generaciji ovog malog Korejca očekivana je već duže vremena, a sada je i službena. Kia je predstavila prve skice koje prikazuju kako bi novi Picanto trebao izgledati. Osim toga, Kia je nagovijestila i neke promjene ispod poklopca motora.  Inače, Picanto se bori na tržištu sa znatno jačim i poznatijim konkurentima poput VW Up! i Ford Ka+. Unatoč skeptičnosti mnogih kupaca po pitanju kvalitete vozila iz Kie i općenito Koreje, ovaj mališan je postao prava zvijezda gradskih ulica.

Ovako bi trebao izgledati interijer

Nova generacija Picanta bit će dostupna samo u verziji s 5 vrata, a dizajn će biti obilježen novom filozofijom Kie. Osim Picanta, Kia će na tržištu ponuditi i Rio koji će, baš poput Picanta, biti dostupan samo u verziji s 5 vrata. Jedan od vodećih ljudi Kie ovakvu odluku komentira kao način na koji će se Kia diferencirati od konkurencije pošto će Picanto na tržištu malih gradskih automobila biti jedini koji dolazi isključivo u verziji s 5 vrata. Što još donosi novi Picanto?

Obilježava ga nova dizajnerska filozofija

Unutrašnjost uređenu u minimalističkom stilu, a kojom dominira relativno velik ekran osjetljiv na dodir pomoću kojeg se upravlja infotainment sustavom. Osim toga, Kia je pripremila nekoliko novih sustava sigurnosti o kojima, za sada, nema previše informacija. S druge strane, eksterijer je ono što će zasigurno mnoge oduševiti. Uz već spomenutu novu filozofiju dizajna, Kia je dodatnu atraktivnost ovog gradskog mališana podigla ugradnjom LED svjetala, promjenom prednje rešetke i još nekim sitnim, u odnosu na prošlu generaciju, ispeglanim detaljima.

Osim toga, Kia će u paketima opreme ponuditi različite dodatke pomoću kojih će se Picanto moći personalizirati. Ispod poklopca motora nalazit će se pogonski agregati zapremnine 1.0, odnosno 1.2 litre. Neki će možda ostati razočarani informacijom da ni jedan od motora neće razvijati više od 100 konjskih snaga, a što je sasvim dovoljno za gradsku vožnju. Najbolje od svega, Kia za novi Picanto kao i za sve druge nove modele nudi čak 7. godina garancije čime je bačena rukavice u lice mnogim razvikanijim proizvođačima iz Europe.

Što se tiče cijene, prema dostupnim informacijama ova Kia će se biti dostupna s početnom cijenom od oko 14.000 eura. Picanto bi trebao biti službeno predstavljen već u prvim mjesecima ove godine, dok će Rio svoju premijeru doživjeti na auto sajmu u Detroitu.