OPREZ: Policijska akcija – Provjerite tko je na “meti” ovog vikenda!

Kako je Martinje iza nas, postoji mogućnost da neki s mladog vina pređu na teže stvari. Tako će ovog vikenda policija s povećanom pozornosti obratiti pažnju na one koji voze pod utjecajem droge (i alkohola, i pretjerane želje za brzinom)…

Mlado vino —> Maruhuana

Tijekom vikenda, od 24. do 27. studenog od 22 do 6 sati na području Policijske uprave zagrebačke provest će se akcije Alkohol i droge i Brzina. Akcije se provode u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekoračenje dopuštene brzine vožnje, vožnje pod utjecajem alkohola i/ili droga i drugo. Pojačano će se postupati u nadzoru prometa te će se alkotestirati svi zaustavljeni vozači. Sankcionirat će se prekršaji nepropisnog kretanja kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja, prekršaja vozača prema pješacima, nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

Tijekom preostalog vremena trajanja akcije policijski službenici će kroz redovnu službu pojačano nadzirati i sankcionirati prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola i droga te prekoračenja brzine. Izvor: Zagrebačka policija.

foto ilustracija
foto ilustracija