Piše 08.09.2017

Pokémon GO je prošlost – evo budućnosti Vol.2

Eto, „Crazy Taxi GO“ smo predložili i barem otprilike razradili, pa je vrijeme za drugo poglavlje priče o našim idejama vezanim uz zamjenu za Pokémone u domeni svijeta automobila.
…pa da ne duljimo, evo o čemu se radi…

Druga ideja: Need for Speed GO
Za sve one virtualne vozače koji su sredinom 1994. godine u svojim „kantama“ imali ugrađene CD-ROM-uređaje „The Need for Speed“ donio je sate i sate apsolutne zabave.
Prva je instalacija od izdavanja do danas prodana u preko 150,000,000 kopija. Time je oko stare franšize praktički istog momenta okupljen ogroman broj fanova, jer voziti cestovne zvijeri poput onih marke Ferrari i Lamborghini, ili pak neke od konkurenata u svijetu brzine i adrenalina poput Dodge Vipera, Porschea 911 ili pak Toyote Supre Mk. IV u sklopu ove je igre doista predstavljalo posebno iskustvo. Mnogi su je instantno uspoređivali s legendarnom igricom pod nazivom „Test Drive“, no u to je vrijeme dotični Accoladeov produkt već bio u zamjetnom padu, pa je „TNFS“ jednostavno preuzeo prvo mjesto na tronu najbolje simulacije vožnje do tada.
Dakle, „The Need for Speed“ praktički je postao instant-ikona u već zbog automobila unutar igre, a kad svemu tome dodamo i zavojite staze i ceste krcate prometom, te pripadnike dečkiju i cura u plavim uniformama kojima je bilo poprilično teško pobjeći, dobilo se doista jedno potpuno iskustvo kakvo čak i današnje simulacije vožnje teško dostižu.
Dodatna posebnost priče oko prvijenca u „NFS“ serijalu bila je bliska suradnja s renomiranim auto-magazinom „Road & Track“, čiji su novinari i recenzenti usko surađivali s tvorcima igre, te su za njih između ostalog za svaki automobil snimili i nekoliko video-uradaka u kojima je unutar igre bilo moguće uživati.
Uglavnom, „The Need for Speed“ je i dan-danas igra kojoj se neki od nas itekako rado vraćaju.

ilustracija
ilustracija

Ideja oko naše „GO“ verzije:
Jednostavno da jednostavnije ne može biti. Unutar igre instalirane na pametnom telefonu nalazila bi se gomila stvarnih i na mapama označenih ruta kojima igrači svakodnevno prolaze na putu od posla do kuće, do nekog shopping-centra i slično. Cilj bi u svakom slučaju bio što je brže moguće stići od polazišta do odredišta.
Same staze bile bi označene u kombinaciji s nekom od aplikacija namijenjenih navigaciji, a tijek vremena bilježio bi se putem štoperice unutar same igre. Time bi opcija vezanih uz staze bilo doista pregršt i ova igra nikada ne bi bila dosadna.
Što se pak policije tiče, aplikacija bi u sebi sadržavala opciju za sporadično dojavljivanje lokacije i brzine automobila s kojim upravlja igrač, tako da bi i taj dio mogao biti itekako zabavan s obzirom na to da nikada ne biste znali kada će vas i gdje dečki i cure u plavom početi natjeravati.
Uglavnom, usprkos pretjerivanju s brzinom na cesti „Need for Speed GO“ bila bi najnormalnija GO-izvedenica s ove liste. No o tome ćete se osvjedočiti tijekom sljedećih dana, kada na red dolazi još nekolicina naših pomno osmišljenih prijedloga.

I da…znamo da biste zaigrali ovako nešto.

Samo niža, i gas...
Samo niža, i gas…