Revology Cars Shelby Mustang GT500 – idealan spoj retro stila i moderne tehnologije

Očito smo se “zakačili” na ovu ResotoMod spiku, jer vam donosimo još jedan opak projekt kojeg uz duh nostalgije prate i čari moderne tehnologije – Shelby Mustang GT500 iz tvornice snova zvane Revology Cars.

Moramo priznati da je nalaziti se za upravljačem legendarnog Mustanga iz 67′ prilično dobar osjećaj, no kad malo razmislimo o svemu, u takvim situacijama noga vam postane prilično teška, a sjedite u pola stoljeća staroj “kocki lima” s kojom se jednostavno ne želite naći u bilo kakvoj pogibeljnoj situaciji. To znaju i u tvrtki Revology Cars koja je specijalizirana za proizvodnju automobila u retro stilu, ali se u tom procesu primjenjuje moderna tehnologija koja vožnju čini sigurnijom u svakom pogledu.

 Shelby Mustang GT500 by: Revology
Shelby Mustang GT500 by: Revology

Da, iako će vam vanjštinom istog trena probuditi nostalgiju za prošlim vremenima, ovaj Shelby Mustang GT500 pogoni moderni V8 kojeg je sastavio Roush Performance, a koji uz pomoć kompresora isporučuje čak 600 konjskih snaga. Kad pod svojom nogom imate takvu konjicu, onda definitivno ne želite sjediti u automobilu kojeg je teško ukrotiti, za što se brinu nove kočnice i potpuno novo podvozje. Naravno, tu je i moderan infotainment sustav, led osvjetljenje i mnoge druge sitnice koje su znakovite za moderno doba u kojem se danas nalazimo. Kao što smo i rekli, idealan spoj modernog s primjesom nostalgije za prošlim vremenima.