REKORD: Ovo je najbrži Nissan GT-R na svijetu!

Prijašnjem najbržem Nissanu GT-R je za 402 metra bilo potrebno 6.937 sekundi pri 315.84 km/h, no ekipa iz Extreme Turbo Systems napravila je čudovište koje uspijeva biti još brže.

Extreme Turbo Systems R35

Extreme Turbo Systems je tvrtka koja inače proizvodi nimalo povoljne dijelove za automobile s turbom. U ovom pokušaju privlačenja pažnje(u čemu su očito uspjeli) sve te dijelove su ubacili u Nissan GT-R koji je zadržao VR38-DETT motor koji se inače koristi u serijskom automobilu. Naravno, skoro pa ništa nije ostalo serijsko te turbina radi na ogromnih 4.3 bara. To je dovoljno za preko 2700 konjskih snaga na kotačima tako da je lako moguće da ova zvijer na zamašnjaku razvija i preko 3000 konjskih snaga.

S tom snagom mu je za četvrt milje bilo potrebno 7.29 sekundi, no nakon toga su tlak turbine digli još više što je skoro rezultiralo udarom u zid. Nakon što se staza zagrijala automobil je ostvario nevjerojatnih 6.88 pri 358.739 km/h. Pitanje je hoće li netko uspjeti spustiti ovo vrijeme još niže, ali ipak sam poprilično siguran da hoće.