Najčitaniji auto portal u hrvatskoj - 300.000 čitatelja mjesečno

POWERED BY 1KLIK.HR

ZVIJEZDE AUTO BILD 4×4 ROADSHOWA: Seat Ateca

Prvi španjolski predstavnik u povišenoj kategoriji vozila, s prvim prodajnim rezultatima ispunio je sva iščekivanja. Koliko se svidio ljudima govori podatak da se proizvodne trake uopće ne gase…

Seat-ateca-vožnja-auto-bild-roadshow-čitatelji-test-cijena-prednosti-iskustvo (8)

Koliko je velika Seat Ateca?
VAG koncern gotovo u isto vrijeme je svijetu predočio svoju viziju povišenih automobila. Audi Q2, VW Tiguan i Seat Ateca tako su prilično su uzdrmali scenu. Upravo se vatrena Španjolka smjestila u sredinu svojim dimenzijama.

Seat-ateca-vožnja-auto-bild-roadshow-čitatelji-test-cijena-prednosti-iskustvo (21)

Dulja od Q2 za 172 mm i kraća od Tiguana za 123 mm, s ukupnih 4363 mm možemo reći kako se Ateca odlično snašla u svojim proporcijama. To su prepoznali i kupci, prostranost je svakako jedna od vrlina ovog atraktivnog SUV-a.

Prijavite se za nezaboravnu Auto Bild 4×4 Roadshow avanturu

Kako je opremljena Seat Ateca?

Dostupni paketi opreme su Reference, Style, Xcellence i FR. Od zanimljivijih tehnologija u automobilu izdvajamo: bežično punjenje mobitela, Top view kameru koja omogućava uvid oko cijelog automobila, laku povezivost pomoću Full Link sustava na 8“ zaslonu.

Seat-ateca-vožnja-auto-bild-roadshow-čitatelji-test-cijena-prednosti-iskustvo (12)

U zadnje vrijeme popularno otvaranje prtljažnih vrata bez ruku, ali i sustav paljenja automobila Kessy, kao i način odabira programa vožnje.

Seat-ateca-vožnja-auto-bild-roadshow-čitatelji-test-cijena-prednosti-iskustvo (14)

Koji motori pogone Seat Atecu?
Već pod normalno ide priča s 1.0-litrenim TSI motorom kao početnim izborom u koncernu. Takav TSI sklop donosi 115 KS, dok je snažniji benzinac skriven iza 1.4 TSI oznaka s ukupno 150 KS dostupan u opciji s DSG mjenjačem i pogonom na sva četiri kotača – 4Drive.

Seat-ateca-vožnja-auto-bild-roadshow-čitatelji-test-cijena-prednosti-iskustvo (16)
Dizelska strana zastupljena je s 1.6 TDI (115 KS) i 2.0 TDI (150 i 190 KS) uz dostupne pogonske opcije kao i kod benzinaca.

Na facebooku Auto Bild Hrvatska pratite novosti vezane za skorašnji roadshow događaj!

Koje su cijene novu Seat Atecu?
Od prvog dana kada se počelo nagađati, pa do sada, Ateca svoje usluge naplaćuje od 151.518 kuna. Naravno, radi se o 1.0 TSI izvedbi u Reference, ulaznom paketu opreme.

Seat-ateca-vožnja-auto-bild-roadshow-čitatelji-test-cijena-prednosti-iskustvo (3)

Dizelska 1.6 TDI inačica vaša je od 181.652 kuna u Style paketu. Vrh ponude čini Xcellence i FR paketi, potonji s još nešto atraktivnijim izgledom, a vrhunac donosi 2.0 TDI snage 190 KS i 4Drive pogon uz automatski mjenjač za 279.984 kuna.

Auto Bild preporuka:
Driver Experience tipka. Pruža vozaču izbor Normal, Sport, Eco i Individual načina vožnje.

Seat-ateca-vožnja-auto-bild-roadshow-čitatelji-test-cijena-prednosti-iskustvo (7)

Modus 4WD vozaču k tomu omogućuje aktiviranje učinkovitih offroad funkcija. Što se u konačnici pokazalo vrlo učinkovitim na blatnjavim terenima.