Najčitaniji auto portal u hrvatskoj - 300.000 čitatelja mjesečno

POWERED BY 1KLIK.HR

ZVIJEZDE AUTO BILD 4×4 ROADSHOWA: Opel Mokka X

Do nedavno je Mokka bila usamljeni predstavnik crossover modela njemačkog proizvođača, nova X generacija tek stiže, do tad provjerimo što može napredni Opel kompaktnih proporcija…

Auto-bild-road-show-opel-mokka-x-suv-crossover-cdti-ecotec-agr- (1)

Koliko je velika Opel Mokka X?
Vjerujemo da ste svi upoznali s likom i djelom dosadašnje Mokke. Sada je pred nama tek nedavno pristigla temeljito osvježena izvedba Mokke, koja u svojem imenu od sada nosi dodatak – X. Budući da se radi samo o “korekcijama” promjene su minorne, točnije milimetarske prirode, za ukupnih 4275 mm u duljinu. No, zato proizvođač iz Rüsselsheima tvrdi kako je razina komfora dovedena na još veću razinu. Morat ćemo se skupa uvjeriti.

Auto-bild-road-show-opel-mokka-x-suv-crossover-cdti-ecotec-agr- (3)

Prijavite se za nezaboravnu Auto Bild 4×4 Roadshow avanturu

Kako je opremljena Mokka X?
Ako pogledate u Opelov konfigurator i krenete slagati svoj model po vlastitoj želji imat ćete na izbor tri paketa opreme – Selection, Enjoy i Innovation. U doplati dostupan Comfort pack vrijedan 13.908 kn dobivate sve odlike novog tehnološkog doba, hvaljeni IntelliLink, LED stražnja svjetla, kameru za vožnju unatrag.

Opel Mokka X

Također, u konfiguratoru su još dostupni sustavi za upozorenje u slučaju nenamjernog napuštanja vozne trake, prepoznavanje prometnih znakova.

Koji motori pogone Opel Mokku X?
Osvježena Mokka donosi provjerene motore. Benzinsku ponudu čini 1.4-litreni motor koji dolazi u dvjema izvedbama (140 i 152 KS), koji su dostupni s ručnim ili automatskim mjenjačem u opciji ili standardno u najsnažnijoj izvedbi.

Opel Mokka X

Vladavinu dizela predstavlja 1.6-litreni motor, potencijalni kupci imaju na izbor dvije izvedbe – 110 i 136 KS. Provjereno prilično ekonomične.

Na facebooku Auto Bild Hrvatska pratite novosti vezane za skorašnji roadshow događaj!

Koje su cijene nove Opel Mokke X?
Iznos od 166.637 kuna za dizelsku izvedbu snage 110 KS bit će potrebno izdvojiti u Enjoy paketu opreme. Dok benzinski 140 KS stoji skoro 10.000 kuna više, točnije 175.963 kuna u istom paketu opreme. Mokka X s duljim popisom opreme kao primjerice u Innovation paketu starta s iznosom od 181.480 kuna. Očekivano, najskuplji je dizelski 136 KS s pogonom na sva četiri kotača i automatskim mjenjačem, po cijeni od 221.561 kuna za vrh ponude.

Auto-bild-road-show-opel-mokka-x-suv-crossover-cdti-ecotec-agr- (2)

Auto Bild preporuka:
Ovdje smo imali malih nedoumica, ali smo ipak odlučili izdvojiti i pohvaliti sjedala koja često ostaju u sjeni tehnologija.

Opel Mokka X

S certifikatom centra za izvrsnost za ergonomiju AGR (Akcija za zdrava leđa), sjedala imaju višestruke mogućnosti podešavanja, bočnog položaja, visine i nagiba sjedala. Svakako obratite pozornost na njih.