Najčitaniji auto portal u hrvatskoj - 300.000 čitatelja mjesečno

POWERED BY 1KLIK.HR

ZVIJEZDE AUTO BILD 4×4 ROADSHOWA: Ford Kuga

Temeljito osvježena Ford Kuga ide u korak s vremenom, uz to veseli što je sačuvala stare odlike – funkcionalnost i voznu dinamiku.

Ford-kuga-auto-bild-roadshow-vozili-smo-prednosti-servis-cijena- (13)

Koliko je velika Ford Kuga?
Ako kažemo da je prostranost svakako jedan od aduta nove Kuge, dvojbe oko njezini proporcija više nema. Duljinom od 4524 mm Kuga je narasla cijelih 80 mm u odnosu na prethodni, zapravo jako dobro prihvaćeni model u svijetu.

Ford-kuga-auto-bild-roadshow-vozili-smo-prednosti-servis-cijena- (7)

Rast međuosovinskog razmaka rezultirao je većim prostorom za putnike na stražnjoj klupi. Prtljažni prostor također je zabilježio rast na ukupno 456 litara obujma (46 litre više od prethodne generacije).

Ford-kuga-auto-bild-roadshow-vozili-smo-prednosti-servis-cijena- (6)

Prijavite se za nezaboravnu Auto Bild 4×4 Roadshow avanturu

Kako je opremljena Ford Kuga?
Bogata serijska oprema dolazi već u početnom Trend paketu, a u ponudi su još Business, Titanium i atraktivni ST-line. Temeljito osvježeni SUV donosi novu generaciju SYNC 3 zabavnog sustava unutar 8“ zaslona osjetljivog na dodir.

Ford-kuga-auto-bild-roadshow-vozili-smo-prednosti-servis-cijena- (3)

Oni koji većinu vremena u gradu sigurno će im dobro doći aktivna pomoć pri parkiranju, kao i sustav nadziranja mrtvog kuta, ali i pomoć pri kočenju u slučaju opasnosti.

Ford-kuga-auto-bild-roadshow-vozili-smo-prednosti-servis-cijena- (8)

Koji motori pogone Ford Kugu?
Nova Kuga koristi se dobro poznatim motorima, između ostalog i iz Mondea. Od benzinskog programa, tu je 1.5- litreni EcoBoost u trima izvedbama – 120, 150 i 182 KS.

Ford-kuga-auto-bild-roadshow-vozili-smo-prednosti-servis-cijena- (4)

Pri tome je najsnažnija izvedba dostupna s pogonom na sva četiri kotača. Dok se dizelske inačice nude u 1.5 TDCi (120 KS) i 2.0 TDCi (150 i 180 KS) verzijama. Potonji nudi u opciji pogon na sva četiri kotača.

Koje su cijene nove Ford Kuge?
Benzinska inačica 1.5 EcoBoost od 120 KS u Trend paketu opreme najpovoljniji je model po cijeni od 179.614 kuna, dok je u istom paketu opreme dizelaš uz istu snagu dostupan za 188.892 kuna.

Ford-kuga-auto-bild-roadshow-vozili-smo-prednosti-servis-cijena- (20)

Najskuplja Kuga ST-line u 2.0 TDCi izvedbi s pogonom na sve kotače i automatskim Powershift mjenjačem hvata iznos od 330.426 kuna.

Na facebooku Auto Bild Hrvatska pratite novosti vezane za skorašnji roadshow događaj!

Auto Bild preporuka:
Uglađeni Powershift mjenjač. Ford veliki naglasak stavlja na vozne osobine, a tome doprinosi svakako i zavidno složene mjenjačke kutije. Uz pomoćne pedalice iza volana doživljaj je potpun, a promjene stupnjeva brzina u trenutku.

Ford-kuga-auto-bild-roadshow-vozili-smo-prednosti-servis-cijena- (2)

No, koliko se tome svi veselili ipak u konačnici ostave automatski mjenjač da odrađuje svoj posao.