Najčitaniji auto portal u hrvatskoj - 300.000 čitatelja mjesečno

POWERED BY 1KLIK.HR

ZVIJEZDE AUTO BILD 4×4 ROADSHOWA: Audi Q2

Najmanji član Q obitelji pokazat će našim čitateljima koliko je zapravo funkcionalan u svojim malim dimenzijama, a opet jedinstven gospodar prstenova.

The new Audi Q2 in Ingolstadt

Koliko je velik Audi Q2?

Sam naziv odmah otkriva kako se ovaj Q – model deklarira kao najmanji član SUV obitelji iz Ingolstadta. Njegovih 4191 mm koje mjeri u dužinu, vjerujemo da ćemo lakše dočarati ako vam kažemo da je 50 mm kraći od trovratne verzije kompaktnog A3 modela. No, zato je Q2 širi gotovo 20 mm što se u konačnici poprilično osjeti u unutrašnjosti automobila. Prostranost u Q2 zasigurno spada u rubriku jačih aduta novog SUV-a.

Audi Q2

Kako je opremljen Audi Q2?

Mali SUV dolazi u tri osnovna paketa opreme – Comfort, Sport+ i Design+. Kao što je to česti slučaj kod njemačkih proizvođača, dosta opreme dolazi odmah, ali neki detalji poput glazbenog sučelja (2 USB priključka…) dolaze tek uz nadoplatu. Kao i MMI navigacijski sustav, ali sigurnosne tehnologije poput adaptivnog tempomata, sustava za držanje unutar jedne trake ili pomoći pri parkiranju i mnogih drugi napredni sustavi najnovijih tehnologija.

Prijavite se za nezaboravnu Auto Bild 4×4 Roadshow avanturu

Audi Q2

Koji motori pogone Audi Q2?

Budući da predstavlja novu generaciju modela iz Ingolstadta, Q2 donosi i nove motore. Prvi je ujedno i najnoviji – 1.0 TFSI snage 116 KS. Benzinsku ponudu nadopunjava još 1.4 TFSI sklop s prilično živih 150 KS.

Audi Q2

Dizelske inačice se skrivaju iza 1.6 TDI i 2.0 TDI oznaka snage 116, odnosno 150 KS. S napomenom da je quattro pogon dostupan samo u jačoj izvedbi.

Audi Q2

Koje su cijene novog Audi Q2?

Da bi ste postali član Q obitelji za početak će vam trebati 193.309 kuna. Navedeni iznos pokriva 1.0 TFSI izvedbu u Comfort paketu, pa je za očekivati da će potencijalni kupci ipak ciljati još nešto više. Prva dizelska izvedba (116 KS) u ponudi starta s iznosom od 205.044 kuna, dok je najskuplji onaj s quattro pogonom u Design+ paketu, a radi se o 276.762 kuna.

Auto Bild preporuka:

Virtualni kokpit! Inovativni 12,3“ zaslon predstavlja budućnosti u automobilskoj industriji, kada je izgled interijera u pitanju.

Auto-bild-roadshow-audi-q2-najava-vožnja-čitatelji-test-11

Na brzinomjer više nikad nećete gledati isto nakon iskustva koje donosi Audi. Veseli što je dostupan u svim paketima opreme, ipak sreću kvari visoka cijena nadoplate.

Na facebooku Auto Bild Hrvatska pratite novosti vezane za skorašnji roadshow događaj!