Najčitaniji auto portal u hrvatskoj - 300.000 čitatelja mjesečno

POWERED BY 1KLIK.HR

VOZILI SMO: Alfa Romeo Stelvio stigla u Hrvatsku, sad znamo i cijene!

Nova val optimizma zahvaćen zbog nove Giulije, donio nam je prvi SUV u režiji talijanske marke. Ime otkriva sve, možda se odmaknuo od ceste, ali Stelvio nastavlja njegovati tradiciju marke.

Auto-bild-alfa-romeo-stelvio-suv-servis-prednosti-mane-off-road-cijena. (21)

U sunčanom Poreču dočekali smo na domaćem tlu prvi put Alfin SUV.  Velika očekivanja pokazala su se opravdanim, povišena talijanska ljepotica odnijela je nagradu “Miss fotogeničnosti”, a kako se držala na cesti provjerite u nastavku.

Koliko je velika Alfa Romeo Stelvio?
Poprilično. Prve su najave govorile kako će novi Alfin SUV biti kompaktnih dimenzija, ali on je izrastao u konačnici na puno veće mjere od 4687 mm u duljinu. Jasan pokazatelj kako su Talijani Stelvio zamislili na principu Giulije, od koje je dulji punih 50 mm. Usporedbe radi, budući konkurenti poput recimo Audi Q5 i Mercedes GLC kraći su za 20, odnosno 30 mm.

Auto-bild-alfa-romeo-stelvio-suv-servis-prednosti-mane-off-road-cijena. (24)

Takvim mjerama Alfisti će sigurno biti zadovoljni, prije svega prostorom koji će ponuditi Stelvio.

Kako je opremljena Alfa Romeo Stelvio?
Paketi opreme bit će identični onima iz Giulije, uz Veloce i Sport oni s nešto više novca mogu ciljati i na QV. Aktivni tempomat, nadzor mrtvog kuta, kočenje u slučaju opasnosti samo su dio od onoga što će Stelvio ponuditi svojim vlasnicima.

Auto-bild-alfa-romeo-stelvio-suv-servis-prednosti-mane-off-road-cijena. (11)

Infotainment će ponuditi na zaslonu do 8.8 “ veličine.

Koji motori pogone Alfu Romeo Stelvio?
Nešto drugačije u odnosu na Giuliju, Alfa Romeo na domaće tržište donosi i dizelske, ali i benzinske motore. Poznati 2.2 litreni Multijet dolazit će u tri varijante – 150 (krajem godine u ponudi), 180 i 210 KS! Za početak će biti dostupni snažnija dva dizelska sklopa. Kod benzinskih motora kupci mogu birati između 2.0 – litrenoog GME motora snage 200 i 280 KS. Stelvio u svim izvedbama dolazi uz 8-stupanjski ZF automatski mjenjač.

vozili-smo-alfa-romeo-stelvio-poreč-hrvatska-cijena-prednosti-servis-suv- (3)

Naravno, dok se ne pojavi QV izvedba od 510 KS.

Alfa DNA. Postavke vožnje koje krase sve nove Alfe također dolaze i u Stelviju. Tri osnovna programa vožnje donose Dynamic, Natural i Advanced Efficiency program vožnje, dok QV posjeduje i Race modul.

Alfa-Romeo_Giulia-Quadrifoglio_42

Koje su cijene nove Alfe Romeo Stelvio?
Domaća prezentacija otkrila nam kako benzinski 2.0-litreni Turbo model snage 200 KS kreće s cijenom od 364.898 kuna, a dizelski 180 KS (2.2 JTDM) od  334.345 kuna. Obje izvedbe dolaze  s automatskim mjenjačem i pogonom na sve kotače.

vozili-smo-alfa-romeo-stelvio-poreč-hrvatska-cijena-prednosti-servis-suv- (2)

Dosta novca, ali ipak nešto povoljnije ako pogled usmjerimo prema konkurentima (Mercedes GLC, Audi Q5…).

Umjetne emocije, kako Talijani vole reći zapravo fasciniraju na koliko uvjerljiv način pokazuju promjenu karaktera, u ovom slučaju Stelvia.