Najčitaniji auto portal u hrvatskoj - 300.000 čitatelja mjesečno

POWERED BY 1KLIK.HR

TEST: Novi Tipo Talijanima vraća staru slavu?

Elegantan talijanski dizajn, dizelski motor Alfinog temperamenta i budžetna cijena već su privukle tisuće kupaca. Fiat slavi povratak u volumenski segment tržišta i čini to u velikom stilu.

naslovna-test-fiat-tipo-jtd-2017-nova-generacija-limuzina-sedan-povoljna-kupnja-003

O Fiatu se posljednjih godina čulo samo u kontekstu retromodernističkog modela 500 i njegovih izvedenica – X, L, Trekking, Living itd.

“Obični” volumenski modeli poput Punta, Brava i Crome u međuvremenu su nestali u bespućima povijesne zbiljnosti talijanske autoindustrije.

test-fiat-tipo-jtd-2017-nova-generacija-limuzina-sedan-povoljna-kupnja-012

Legendarna Fabbrica Italiana Automobili Torino povukla se u drugi plan, praćeno adekvatnim slabljenjem globalne prodaje. Ali otkud će koncern crpiti neophodan profit za preživljavanje?

Pravila su jednaka za sve. U sve konkurentnijem ozračju prosperira samo onaj tko ima bolji proizvod ili bolju cijenu, a poželjno je da su ispunjena oba uvjeta.

Sada iz Torina pušu novi vjetrovi – budući Fiatov hit za mase zove se Tipo.

test-fiat-tipo-jtd-2017-nova-generacija-limuzina-sedan-povoljna-kupnja-011

Zvuči poznato, mada aktualni model nema ama baš nikakve veze s “kockastim” Tipom iz osamdesetih godina. Radi se o nečemu posve novom: dugo očekivanom odgovoru na trenutne potrebe velikog broja kupaca s europskog tržišta.

Tipo se pomno pripremao pa je u trenutku dolaska na tržište posve spreman. Nema elemenata koji mu u startu nedostaju. Sve je tu – od ponude do palete, opreme i cijene. Novi Tipo otvara novu stranicu u povijesti Fiata.

test-fiat-tipo-jtd-2017-nova-generacija-limuzina-sedan-povoljna-kupnja-006

Tipo je stasita limuzina od 4 i pol metra, s motorima oko stotinjak konjskih snaga. Radi se o zgodnom automobilu koji osvaja bogatom serijskom opremom i suvremenim dizajnom.

Temelji se na novoj Fiatovoj platformi za modele iz C-segmenta, za razliku od konkurenata koji su često rastegnute izvedbe gradskih modela iz B-segmenta.

Time je zapravo talijanska limuzina staje uz bok ostalim konkurentima u klasi, prije svega Škodi Rapid.

test-fiat-tipo-jtd-2017-nova-generacija-limuzina-sedan-povoljna-kupnja-007

Također, nema nikakvih dodirnih točaka s prijašnjom Fiat Lineom koja se više ne proizvodi. Solidan je, masivan automobil bliži Opel Astri ili Ford Focusu. Ako mu i nedostaju određene finese, to kompenzira svojom uistinu zanimljivom cijenom.

Za primjer, osnovni model Pop (99.990 kn) dolazi uz potpun paket opreme koji osim klima uređaja sadrži i delicije poput središnjeg zaslona osjetljivog na dodir, alu naplataka ili parkirnih senzora. Neopremljenija izvedba od te ne postoji.

test-fiat-tipo-jtd-2017-nova-generacija-limuzina-sedan-povoljna-kupnja-008

Eventualna neprivlačnost osnovne verzije nalazi se ispod poklopca motora – provjereni, ali ostarjeli 1.4 atmosferski benzinac mršave snage od 95 KS će služiti, ali ne i veseliti vozača. Alternativa je jasna – to su Fiatovi Multijet dizelaši.

Dvije su opcije: posve dovoljan 1.3 JTD podjednake snage, ali bitno većeg okretnog momenta (oko 110 tisuća kuna) ili – poput testiranog primjerka – 1.6 JTD stroj Alfinog temperamenta.

Koji motor će u kojem konkretnom slučaju tvoriti dobitnu kombinaciju ovisi jedino o željama kupca odnosno njegovoj sposobnosti da tijekom probne vožnje obje izvedbe odluči što mu bolje paše.

test-fiat-tipo-jtd-2017-nova-generacija-limuzina-sedan-povoljna-kupnja-005

Razlika ima, ali jači dizelaš nije u svemu bolji od slabijeg koji je tiši i ekonomičniji, a po našem skromnom mišljenju ima sasvim dovoljnu konjicu da se bez ustezanja suoči s današnjim prometnim izazovima.

Osobitost Tipa je oblik karoserije. Ne dizajn, nego vrsta: trovolumenska limuzina. Može li se itko sjetiti kada je neka marka svoj novi model iz C-segmenta prvo bacila na tržište u sedan izvedbi?

Premisa tog fenomena je kompleksna priča – istina, nije iz “1001 noći”, ali je blizu – iz Turske, gdje se Tipo proizvodi. Tamo je, u ranoj, prototipskoj fazi bila još Aegea, s ciljem osvajanja tržišta zemalja oko egejskog mora.

test-fiat-tipo-jtd-2017-nova-generacija-limuzina-sedan-povoljna-kupnja-013

Ali kako to često biva – rezultirajuće vozilo je ispalo bolje nego se očekivalo pa je lucidno vodstvo Fiatova menadžmenta odlučilo “baciti u vatru” i na zahtjevnim europskim tržištima.

Reakcija je bila izuzetna, posebno u Italiji gdje kupci tradicionalno uopće nisu skloni ovakvim sedanima, pa je Tipo preko noći unaprijeđen u sve-europski model.

Kasnije je gama dopunjena peterovratnom i karavanskom verzijom čime je Fiatova kolekcija ljeto/jesen kompletna. I u neku ruku nas to podsjeća na trio Brava/Marea/Marea Weekend, s kraja prošlog milenija.

test-fiat-tipo-jtd-2017-nova-generacija-limuzina-sedan-povoljna-kupnja-001

Fiat tvrdi da je Tipo automobil novog doba – za njih svakako. Kupce će pak veseliti da za prihvatljive novce dobivaju vozilo bez kompromisa, automobil kod kojeg ništa nije oduzeto da bi se nešto dodalo.

Šanse su velike da obje strane na kraju budu zadovoljne, a zahvaljujući izvrsnom Fiatovu jamstvu i dugi niz godina. I zato čestitke Fiatu na povratku u velikom stilu!

Zaključak

Fiat Tipo s benzinskim motorom od 95 konja, opremljen klima uređajem, radiom, alu-naplatcima i parkirnim senzorima košta manje od 100.000 kuna. Dizelaš iste snage skuplji je svega 10 tisuća kuna, a Multijet sa 120 konja košta 123 tisuća kuna. Nije teško zaključiti da je omjer uloženo/dobiveno fantastičan!

Fiat Tipo Pop Star 1.6 JTD 120
 Motor  dizelski, četiri cilindra
 Obujam  1598 cm3
 Snaga  88 kW (120 KS) pri 3750 o/min
 Najveći okretni moment  320 Nm pri 1750 o/min
 Pogon  prednji pogon
 Mjenjač  šest stupanjski, ručni
 Spremnik goriva  45 l
 Dimenzije  D/Š/V 4532/1792/1497 mm
 Prtljažnik  520 l
 Ubrzanje  0–100 km/h 9,7 s
 Najveća brzina  199 km/h
 Potrošnja  5,5 l/100 km
 CO2  110 g/km
 Cijena  123.698 kn